Voorbeelden glazen kunstobjecten

Voorbeelden kunstwerken van glas

Bosch Glaskunst maakt kunstobjecten en kunstmonumenten van glas en in combinatie met andere materialen in opdracht, geheel naar uw wensen en specificaties. Daarnaast maakt en etaleert kunstenaar Michel van den Bosch ook een eigen collectie kunstwerken.

Materialen en technieken
Teksten en afbeeldingen worden gezandstraald en eventueel ingekleurd door middel van de brandschildertechniek. In combinatie met verschillende randafwerkingen zoals poli(strak), gekapt, gebrokkeld of verstek ontstaat er een mooi geheel. Met het werken van glas achter glas ontstaat er extra diepte. Kunstobjecten kunnen worden geplaatst op een glazen voet, betonnen fundering of sokkel van rvs, cortenstaal of natuursteen. Een hangend kunstobject aan de muur wordt bevestigd door middel van afstandhouders van roestvast staal (rvs).

Kunstmonumenten
Kunstmonumenten maakt Bosch Glaskunst veelal voor herdenkingslocaties of ter nagedachtenis van beroemde personen, zoals Majoor Bosshardt en Jan Blanken, Inspecteur-Generaal van de Waterstaat.

Zelf of samen ontwerpen
U kunt een eigen ontwerp aanleveren of onze kunstenaars ontwerpen samen met u een object of kunstmonument, waardoor er elke keer weer een uniek exemplaar ontstaat. Na goedkeuring van het ontwerp starten we met de productie van het kunstobject of kunstmonument. 

Hieronder ziet u voorbeelden, ideeën en inspiratie voor gerealiseerde kunstwerken van glas, hier en daar gecombineerd met natuursteen of metaal, zoals cortenstaal, roestvast staal (rvs), koper en brons. Andere voorbeelden vindt u ook in onze catalogus.

Kunstmonument Stichting Jan Blanken Kunstwerk Jan Blanken

Kunstobject ter nagedachtenis aan waterbouwkundige Jan Blanken Janszn. (1755 - 1838).

Kunstwerk Jan Blanken
 

 

Gedenkteken Leger des Heils Gedenkteken Leger des Heils

Historisch gedenkteken ter ere van de mensen die in het Leger des Heils hebben gediend. 

Gedenkteken Leger de Heils

 

Kunstwerk Tip of the Tongue Kunstwerk Tip of the Tongue

Kleurrijk kunstwerk Tip of the Tongue, gemaakt van fuseglas en geplaatst op Kunstrotonde in Zoetermeer. 

kunstwerk Tip of the Tongue

 

Kunsturn Yin en Yang van glas, koper en lood Kunsturn Yin en Yang

Kunsturn van glas, koper en lood, speciaal ontworpen voor plaatsing in een particuliere tuin.

Kunsturn Yin en Yang

 

Kunstwerk Tree of Life

Een glazen plaquette met gestileerde boom in groen- en bruintinten gebrandschilderd. Dit kunstwerk is geplaatst op een boomstronk waardoor het ook een dagelijks gebruiksvoorwerp wordt in de vorm van een tafel. 

Kunstwerk Tree of Life

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen