Verzekering grafmonumenten

Grafmonumentenverzekering afsluiten

Een grafsteen, urn of gedenkteken is een tastbare herinnering aan iemand die u dierbaar is. Helaas komt het voor dat een grafmonument wordt vernield of beklad. Als dat gebeurt, is het voor nabestaanden belangrijk dat de schade zo snel mogelijk wordt hersteld. Om de financiële gevolgen van de schade voor u op te vangen, is er de grafmonumentenverzekering. Logo Advieskompas Een verzekering die een grafmonument tegen veel onverwachte gebeurtenissen beschermt, ook als er geen kwade opzet in het spel is. Bosch Glaskunst biedt in samenwerking met Advieskompas een grafmonumentenverzekering aan van OOM Verzekeringen.

Welke schade wordt vergoed?

  • Voor rekening van OOM verzekeringen komt alle verzekerde schade aan het verzekerde grafmonument, welke door enig van buiten komend onheil wordt veroorzaakt, mits direct tot daadwerkelijk herstel of vervanging wordt overgegaan.
  • Alle accessoires die bevestigd zijn aan het persoonlijke grafmonument zoals graflantaarns, kaarsenhouders, bloemenvazen en grafbeelden zijn meeverzekerd.
  • Overige voorwaarden zijn terug te vinden onder artikel 2 van de polisvoorwaarden (onderaan deze pagina).
  • De verzekering keert alleen uit, indien het grafmonument wordt gerepareerd. 

Welke schades zijn uitgesloten? Medewerkers van Bosch Glaskunst onderhouden met veel zorg het grafmonument van uw dierbare.

  • Slijtage; u kunt hiervoor wel een onderhoudscontract afsluiten
  • Schade veroorzaakt door natuurlijke verschijnselen als slijtage, oxidatie en corrosie
  • Schade veroorzaakt in de eerste 48 uur na plaatsing van het grafmonument
  • Verzakking van het graf en constructiefouten.
  • Reparatie of reiniging (NB: voor schade die ontstaat tijdens het schoonmaken van een grafmonument, zowel binnen het onderhoudscontract of een incidentele onderhoudsbeurt, blijft Bosch Glaskunst verantwoordelijk).

Voor welk bedrag is het grafmonument verzekerd?

De maatschappij erkent de schade tot ten hoogste de verzekerde som. Indien door prijsstijgingen de werkelijke waarde hoger is dan de verzekerde som, dan zal de verzekerde som worden verhoogd met
maximaal 25%. Lees voor overige voorwaarden artikel 7 in de polisvoorwaarden (onderaan deze pagina).

Wat kost een grafmonumentenverzekering?

Voor uw grafmonument van glas, natuursteen, rvs of cortenstaal bedraagt de premie voor een verzekerde periode van 10 jaar, 7,5% van de verzekerde waarde van het monument, met een minimum van € 34,- exclusief poliskosten en 21% assurantiebelasting. Geen eigen risico!
Bel voor meer informatie of een passende offerte, bereken zelf uw premie en/of vul het aanvraagformulier in:
 

Aanvraagformulier verzekering grafmonument (68,7 KB)

Polisvoorwaarden OOM verzekering grafmonumenten (290,3 KB)

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen