Glazen urn op maat, een herinnering die blijft

Stap voor stap maken we het bijzonder

Geen standaard urn maar een glazen urn op maat die kenmerkend is voor de persoon die u voor altijd wilt blijven herinneren. Bosch Glaskunst staat voor 100% Nederlandse ambacht en kwaliteit. Herinneren tot in detail is wat we letterlijk mogelijk maken. Kleuren, vorm, foto of afbeelding in de urn laten verwerken, met of zonder teksten. En wat vindt u eigenlijk mooi? Waar moet de urn komen? Moet deze in een kleinschalige familieserie worden vervaardigd? Bij het maken van een glazen urn op maat begeleiden we u stap voor stap:

Stap 1 - Inspiratie & oriëntatie

In onze showroom & atelier in Zoetermeer tonen we de vele gerealiseerde urnen en kunt u onze eigen collectie glazen urnen zien én voelen. En omdat u altijd geholpen wordt door onze eigen ontwerpers en glaskunstenaars vertellen zij direct hoe ze dat hebben gedaan en wat de bijzonderheden zijn. Zo brengen we u op ideeën en geven uw wensen vorm.

Stap 2 – Adviesgesprek en schetsen

Tijdens het adviesgesprek gaan we op basis van uw ideeën en wensen een aantal voorbeelden schetsen en laten we u de mogelijkheden, glassoorten en kleuren zien én voelen. Als de schets u het juiste gevoel geeft krijgt u van ons direct een offerte en als deze calculatie binnen uw budget past, kunt u de opdracht plaatsen.

Stap 3 – Gedetailleerd persoonlijk ontwerp

Na plaatsing van de opdracht gaan we de schets gedetailleerd uitwerken op de computer en sturen we u binnen twee weken uw persoonlijke ontwerp van de glazen urn toe. Zo heeft u een goed beeld van hoe uw glazen urn er in het echt uit komt te zien.

Stap 4 – Glasblazen in de glasblazerij

Na uw akkoord op het ontwerp gaat onze glasblazer aan het werk. Uw urn wordt met de mond geblazen en met de hand gevormd. Een ambachtelijk proces waarbij de gekozen materialen, kleuren en vormen samenkomen. De urn is in het echt daarom ook altijd net iets anders dan op de tekening. Uw urn wordt echt uniek en bijzonder. Indien gewenst maken we voor u foto’s van het productieproces. De levertijd is circa 8 weken.

Stap 5 – Nabewerking en slijpen

Wanneer de glazen urn uit de afkoel-oven komt zal deze worden nabewerkt en geslepen. Dit doen we om de gladde vorm van de urn te garanderen en niet meer te zien is waar de blaaspijp of ‘het pontil’ heeft gezeten. De urn wordt tenslotte tot in detail gecontroleerd.

Stap 6 – Vullen en sealen

De urn is technisch goedgekeurd en wij nemen contact met u op om de urn te gaan vullen. U mag daar ook bij aanwezig zijn en meehelpen. Het vullen kan desgewenst ook in een speciale kunststof zak. Na het vullen zullen wij de urn sealen zodat deze hermetisch afgesloten is. Natuurlijk kan de urn op elk gewenst moment ook weer door ons worden geopend. Mocht u de urn gelijk mee willen nemen dan maken wij dat mogelijk.

Stap 7 – Plaatsing urnen grafmonument (optioneel)

Als u de glazen urn liever niet thuis bewaart maar op een begraafplaats (al dan niet op een bestaand grafmonument) plannen we de plaatsing in met de begraafplaatsbeheerder. U wordt minimaal 2 dagen van tevoren op de hoogte gesteld zodat u, indien gewenst, de gelegenheid heeft om hierbij aanwezig te zijn.

Stap 8 - Klantenservice

Enkele dagen nadat u de glazen urn heeft meegenomen of dat wij de glazen urn ergens geplaatst hebben nemen wij contact met u op. We staan open voor al uw suggesties en opmerkingen en horen graag of de glazen urn geheel naar wens is.

Bezoek onze inspiratievolle showroom & atelier

Een bezoek aan onze inspiratievolle showroom & atelier in Zoetermeer is zeker de moeite waard. Hier laten we u graag de vele mogelijkheden van glazen urnen en asbestemmingen zien. U zult versteld staan op welke manieren wij as in glas kunnen verwerken. Samen maken we iets bijzonders.

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen