Onderhoud van een grafmonument

Belangrijk om vooraf bij stil te staan

Ook voor wat betreft het onderhoud aan het grafmonument bepaalt u zelf de mate waarin dat nodig is. Daarom adviseren wij altijd om voor het kopen van een grafmonument ook bij het benodigde onderhoud in de toekomst stil te staan. Wij willen namelijk dat het grafmonument jarenlang meegaat en er net zo mooi bij blijft liggen als op de dag van plaatsing. In het adviesgesprek is het dan ook belangrijk om aan te geven of u een grafmonument wilt dat regelmatig onderhoud vergt of juist onderhoudsarm is.

Glas is het meest onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot wat men vaak denkt vergt een glazen grafmonument het minste onderhoud. Glas kan vuil worden maar is in tegenstelling tot andere materialen niet poreus waardoor vuil slecht aan het glas hecht. Als we kijken naar natuursteen dan is graniet ook onderhoudsarm maar vraagt juist marmer weer wel om regelmatig en goed onderhoud. Ook voor andere materialen zoals kalksteen, rvs, en keien / ruwe stenen gelden specifieke onderhoudsvoorschriften. Het enige dat helemaal geen onderhoud nodig heeft is cortenstaal en wordt zonder onderhoud elk jaar op natuurlijke wijze mooier.

Bosch Glaskunst geeft onderhoudsadvies

Op basis van uw wensen adviseren we u ook altijd vooraf over de noodzaak tot gedegen onderhoud in de toekomst. Wanneer u niet in de mogelijkheid bent om het grafmonument zelf te onderhouden dan bieden wij hiervoor verschillende onderhoudscontracten aan. Ook bij twijfel over onderhoud na plaatsing van het grafmonument kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wilt u het grafmonument laten onderhouden? Kijk dan eens bij de mogelijkheden voor onderhoudscontract

Bekijk onze schoonmaaktips

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen