Grafmonumenten stappenplan

Persoonlijke aandacht op elk vlak

Bij het vervaardigen en plaatsen van een grafmonument of grafsteen komt best veel kijken. Daarom is het prettig dat u op een bedrijf kunt vertrouwen dat u stap voor stap begeleidt en alles voor u regelt. Bosch Glaskunst staat voor persoonlijke aandacht op elk vlak. Samen maken we het bijzonder.

Stap 1 - Inspiratie & oriëntatie

Om inspiratie op te doen bent u van harte welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Hier ontmoet u onze ontwerpers en glaskunstenaars zelf. Wij hebben diverse gedenktekens in verschillende afmetingen, materialen, kleuren en bewerkingen tentoongesteld. Wij adviseren u om van tevoren een afspraak te maken, dat is desgewenst ook 's avonds mogelijk. Zo kunnen wij de tijd voor u nemen en in alle rust de mogelijkheden laten zien.

Stap 2 - Adviesgesprek

Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek bespreekt u met een van onze adviseurs uw wensen en eventueel eigen ideeën. Om het grafmonument zo persoonlijk mogelijk te maken, kunt u een aantal persoonlijke items meenemen naar het gesprek. Dit kan bijvoorbeeld de rouwkaart zijn, de naam van uw dierbare geschreven in eigen handschrift, foto’s, tekeningen, handafdrukken, knuffeltjes, schilderij of een eigen gemaakt gedicht. Deze items kunt u uiteraard later in het proces ook aanleveren. Ook bespreken wij tijdens dit gesprek de onderhoudsvriendelijkheid, garantie en duurzaamheid van het gedenkteken. Om een passend advies te kunnen geven, hebben wij de maximale afmetingen van het gedenkteken nodig en de regelgeving van de begraafplaats. Mocht u hier niet over beschikken, vraag wij deze informatie graag voor u op.

Stap 3 - Ontwerp

Onze adviseur maakt n.a.v. uw wensen een schets van het gedenkteken, zodat u een goed beeld heeft van hoe het gedenkteken eruit komt te zien. Ook maken wij tijdens het gesprek een offerte voor u op. Als het ontwerp u aanspreekt en de offerte binnen uw budget past, kunt u de opdracht plaatsen. Het ontwerp wordt hierna verder uitgewerkt en gedigitaliseerd. Het ontwerp ontvangt u binnen twee weken per e-mail of post.

Stap 4 - Productie & eindmontage

Als het gedenkteken geheel naar wens is, wordt deze in productie genomen. De levertijd voor onze glazen grafmonumenten en gedenktekens is circa 8 weken. Tijdens een deel van het productieproces kunt u aanwezig zijn. Misschien vindt u het mooi om te zien hoe de naam van uw dierbare op de glasplaat gezandstraald wordt of willen de kinderen graag helpen bij het snijden en bepalen van de positie van fuseglas. Aan het eind van het productieproces wordt het volledige gedenkteken in elkaar gezet om te kijken of alles mooi op elkaar aansluit. Als het gedenkteken opgesteld staat in onze werkruimte, heeft u de mogelijkheid om het gedenkteken te komen bekijken voordat deze geplaatst wordt.

Stap 5 - Plaatsing

Als het gedenkteken gereed is, plannen we de plaatsing in. Dit gaat in overleg met de beheerder van de begraafplaats. U wordt minimaal 2 dagen van tevoren op de hoogte gesteld zodat u, indien gewenst, de gelegenheid heeft om hierbij aanwezig te zijn.

Stap 6 - Klantenservice

Enkele dagen na plaatsing van het gedenkteken nemen wij contact met u op. We horen graag of het gedenkteken geheel naar wens is. Indien u opmerkingen of suggesties ter verbetering voor ons heeft of een klacht kenbaar wil maken, dan horen wij dat graag. Tevens heeft u de mogelijkheid om het gedenkteken te verzekeren of een onderhoudscontract af te sluiten.

Bekijk onze grafmonumenten

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen