Persoonlijke grafmonumenten en gedenkstenen

Wilt u persoonlijke herinneringen aan uw dierbare omzetten in een uniek grafmonument of gedenksteen? Ontwerpers van Bosch Glaskunst gaan graag samen met u in gesprek en aan de slag voor het mooiste resultaat.

Schets

Wij gaan samen met u in gesprek. Een van onze ontwerpers blijft tijdens het hele traject uw persoonlijk aanspreekpunt. Tijdens het eerste gesprek krijgt de ontwerper een beeld van hoe uw dierbare in het leven stond en wat uw wensen zijn. Op basis van deze informatie maken we samen met u een schets. Hiermee zetten we een eerste stap voor het creëren van een persoonlijk gedenksteen of grafmonument.

Ontwerp

Aan de hand van de schets maken we eerst gedetailleerd ontwerp. Vervolgens maken we een afspraak met u, zodat u monsters van het gekozen materiaal en de bewerkingen kunt zien. In deze fase kunt u nog aangeven of u details wilt aanpassen.

Bestellen

Stalagmiet en stalactiet zijn materialen die mooi combineren met glas bij een exclusief of persoonlijk grafmonument. Nadat u het ontwerp voor het gedenkteken hebt goedgekeurd, gaan we de benodigde materialen uitzoeken en/of bestellen. Omdat uw persoonlijk ontwerper dit traject zelf begeleid, garanderen we u dat het grafmonument of de grafsteen ook kwalitatief goed gemaakt wordt met de juiste materialen en alle persoonlijke details die u samen hebt besproken.

Bewerken

Omdat een gedenkteken zo persoonlijk is, betrekken wij u graag bij het hele traject. Onder onze deskundige begeleiding kunt u zelf een stuk natuursteen zagen of glas snijden. Ook kunt u de naam, datum of tekst in het grafmonument aanbrengen.

Proefopstelling

Zodra alle onderdelen voor het gedenkteken geproduceerd zijn, controleren we alle delen stuk voor stuk. Nadat wij een proefopstelling in ons atelier hebben gemaakt, krijgt u de gelegenheid te komen kijken of wij alles naar wens hebben uitgevoerd.

Meehelpen

Wij overleggen met de desbetreffende begraafplaats wanneer wij het grafmonument in alle rust kunnen plaatsen. Omdat er die dag geen uitvaart is hebben we alle tijd om, indien gewenst, samen met u het gedenkteken te plaatsen. 

Service en onderhoud

Een aantal dagen na plaatsing van het grafmonument nemen wij contact met u op. Wij verstrekken u de laatste informatie en beantwoorden graag uw vragen. Voor het onderhouden van het grafmonument kunt u ook bij ons terecht. Wij verzorgen de gedenksteen van uw dierbare op zowel incidentele- als op contractbasis.

Afspraak maken

Heeft u een idee en wilt u weten of dat uitvoerbaar is? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij denken graag met u mee.

Neem contact op