Werkwijze

Een van de ontwerpers van Bosch Glaskunst blijft uw persoonlijk aanspreekpunt gedurende het gehele traject. Na een informatieaanvraag voor een grafmonument, bedrijfsnaambord of interieur-item van glas gaan wij vrijblijvend met u in gesprek, waarbij we een globale schets maken. Pas als we exact weten wat uw wensen zijn, werken we de schets uit en maken een ontwerp op schaal. Via de email ontvangt u het ontwerp, zodat u samen met familie, vrienden en/of collega’s kunt overleggen. Na uw goedkeuring op het ontwerp starten we met het vervaardigen van het door u bestelde product. Meer informatie over onze producten.

Maatwerk

Wij maken alle producten geheel op maat. We snijden, slijpen en versmelten het glas in ons eigen atelier in Zoetermeer met behulp van de van tevoren gemaakte mal. Vervolgens zandstralen we teksten en afbeeldingen in het glas. Meer informatie over de werkwijze van exclusieve gedenkstenen en persoonlijke grafmonumenten.

Productietechnieken

Kiest u voor kleuren in het glas, dan passen wij de eeuwenoude techniek 'brandschilderen' toe. Bij het brandschilderen brengen we gemalen poeders aan op of in het glas. Nadat deze in de lucht gedroogd zijn, gaat het object de oven in. Afhankelijk van de gebruikte productietechniek, wordt het glas verwarmd tot maximaal 820 graden. Nadat het glas de complete stook heeft doorlopen, halen we na een aantal dagen het object uit de oven. Specifieke informatie over productietechnieken vindt u bij glasbewerking.

Ontwerpen van glazen grafmonument

Versturen of plaatsen

Met de eventueel benodigde halffabricaten monteren we het object af. Pas als wij tevreden zijn over het eindproduct, nemen we contact met u op. Bij het versturen van de order ontvangt u van ons een track en tracé code, zodat u het pakket kunt volgen en weet wanneer u het kunt verwachten. Als wij uw grafmonument, bedrijfsnaambord, bewegwijzering of ander object mogen plaatsen of monteren, maken we daarvoor met u een afspraak. Gaat het om plaatsing van een grafmonument, kunt u daarbij aanwezig zijn en, indien gewenst, meehelpen. 

 

Service en onderhoud

Ook als alles naar wens is, nemen wij graag nog een keer contact met u op om eventuele vragen die u heeft te beantwoorden. Indien gewenst onderhouden wij het grafmonument van uw dierbare met zorg en aandacht. Dat kan zowel op incidentele- als op contractbasis.

Meer weten?

Neem contact met ons op