Leerlingen aan de slag met glas

Zoetermeerse VMBO' ers bezoeken Bosch Glaskunst op Doe Dag. VMBO’ers in Zoetermeer zetten op de Doe Dag van 31 maart jl. hun eerste schreden op het pad van het ambachtelijke beroep ‘glaskunstenaar’. Onder leiding van Michel van den Bosch en collega's begeleiden de leerlingen met het snijden, passen en meten van stukjes gekleurd glas met als eindresultaat een eigen kunstwerk.Door het organiseren van Doe Dagen in samenwerking met Zoetermeer On Stage en het Zoetermeerse bedrijfsleven krijgen leerlingen uit de tweede klas van het VMBO de kans kennis te maken met diverse beroepen. Door aan de slag te gaan in een bedrijf, kiezen ze gerichter voor een beroep dat ze leuk vinden en bij ze past.

VMBO' ers op Doe Dag aan de slag met glas bij Bosch Glaskunst Ondernemers vertellen jonge mensen over het beroep dat ze uitoefenen, hun bedrijf en het producten die ze maken. Michel van den Bosch doet ook geregeld mee aan de Zoetermeerse Doe Dagen. Michel: "Ik vind het leuk om jonge mensen te vertellen over mijn werk. Ik geef ze een rondleiding door de werkplaats en showroom en leg uit wat je allemaal met glas kunt doen. Daarna gaan ze zelf aan de slag en ervaren ze hoe het is om een voorwerp van glas te maken."

 

 

Leerlingen bekijken op Doe Dag producten van glas in de showroom van Bosch Glaskunst. De leerlingen konden hun werkstuk aan het eind van de dag nog niet meenemen. Michel: "de schaaltjes gaan meer dan 24 uur de oven in bij een temperatuur van 720 tot 850  graden. Hierdoor versmelten de stukjes gekleurd glas, waardoor elk schaaltje een uniek kunstwerk wordt." De leerlingen krijgen bericht van Michel als de schaaltjes opgehaald kunnen worden.