Aanvullende voorwaarden en tips gedenktekens

Aanvullende voorwaarden en tips gedenktekens

U kiest voor een uniek gedenkteken dat geheel op ambachtelijke wijze specifiek voor u ontworpen en vervaardigd wordt. Voor dit specifieke product gelden in aanvulling op onze algemene voorwaarden de navolgende tips en voorwaarden.

Oriëntatie

Aan de hand van diverse voorbeelden, materialen en bewerkingen stelt u het gedenkteken zelf samen. Van tevoren bekijken we wat kan en mag op de betreffende begraafplaats.

Offerte

Aan de hand van uw keuzes maken wij voor u een prijsopgave.

Opdracht

Na goedkeuring en ondertekening van de prijsopgave maken wij een eerste ontwerpvoorstel.

Annuleren

Indien u de opdracht wil annuleren, bedragen de annuleringskosten 15% van het totaalbedrag van het gedenkteken.

Ontwerpen/Vergunningaanvraag

U krijgt binnen twee weken de eerste impressie van het gedenkteken per e-mail of post. De vergunningaanvraag dienen wij in bij de begraafplaats of gemeente. Bij het ontwerp ontvangt u de aanvraagformulieren voor de gedenktekenverzekering en de aanbetalingfactuur van 50% van het totaalbedrag. U kunt het ontwerp net zo lang laten aanpassen totdat u geheel tevreden bent. Controleer de tekst, data en lay-out op juistheid, want na akkoord op het ontwerp bent u hier verantwoordelijk voor. Wij zijn na uw akkoord op het ontwerp niet aansprakelijk voor onjuistheden in het ontwerp. Wanneer het ontwerp naar wens is, ondertekent u deze en retourneert het per post of e-mail.

Vervaardigen:

Wanneer de vergunning verleend is en u het ontwerp goedgekeurd heeft, starten we met vervaardigen. Dit proces duurt circa 8 weken in geval van glas, rvs en cortenstaal en kan tot 14 weken oplopen indien u kiest voor natuursteen. Aan bovengenoemde perioden kunnen echter geen rechten worden ontleend.

Plaatsen/Montage:

Wanneer het gedenkteken vervaardigd is, ontvangt u bericht over de datum van plaatsing. U kunt bij het plaatsen aanwezig zijn. Wij kunnen echter geen rekening houden met uw agenda.

Feedback:

Wanneer het gedenkteken geplaatst is, nemen wij contact met u op of alles naar wens is. Eventuele onvolkomenheden van het nieuwe gedenkteken kunt u tot 8 dagen na plaatsing schriftelijk aan ons kenbaar maken.

Garantie:

De garantie op de constructie van het gedenkteken bedraagt 10 jaar. De garantie op emaille- en brandschilderstoffen bedraagt 3 jaar. Matte letters en mat gestraalde afbeeldingen (dus waar geen kleur in zit) bedraagt 25 jaar.

Op verf en lak wordt geen garantie gegeven. De garantie op de kleurechtheid en hechting van een fotoprint bedraagt 7 jaar. Garantie op onze lantaarns met tanksysteem heeft u alleen indien u gebruik maakt van onze olie. De garantie op verzakken van het gedenkteken bedraagt 6 maanden. Mocht het gedenkteken binnen deze periode gesteld moeten worden, dan komt dit voor rekening van BGK. Als het gedenkteken niet door Bosch Glaskunst geplaatst wordt, geven wij geen garantie op de constructie van het gedenkteken.

Verzekering:

Verzekeren van het gedenkteken is mogelijk. Dit is zeker geen verplichting maar wel aan te raden. Dekt vandalisme, diefstal, brand, storm, verzakking e.d. (zie polisvoorwaarden).

Onderhoud:

Het gedenkteken dient door u zelf onderhouden te worden. BGK is niet verantwoordelijk voor de gevolgen ontstaan door het niet of niet voldoende onderhouden van het gedenkteken.
Wilt u liever worden ontzorgd en het onderhoud uitbesteden? Dan kunt u via BGK een onderhoudscontract afsluiten. 

Glas:

 U verwijdert eerst eventueel zand en stof met een droge doek of stoffer. Daarna neemt u het glas af met een vochtige doek (water of glasreiniger). In geen enkel geval besprenkelt u het glas direct met water. Temperatuursverschillen op verschillende plekken kan het glas beschadigen.

Rvs:

In tegenstelling tot wat er doorgaans gedacht wordt, kan rvs wel roesten. Oppervlakteroest kan ontstaan wanneer het gedenkteken niet schoongehouden en beschermd wordt. Allereerst ook hier het grove vuil met een stoffer of droge doek verwijderen, daarna reinigen met een rvs reiniger en beschermen met een rvs beschermer. Lichte oppervlakteroest verwijdert u ook met een rvs reiniger.

Natuursteen:

Grof vuil met een droge doek of stoffer verwijderen. Daarna met een vochtige doek afnemen.

Kleuren:

Opgegeven kleuren kunnen afwijken. Ze worden met de hand gemengd en worden in hoge mate bepaald door zuurstof en temperatuur.

 

Hieronder schematisch de verwachte levertijden voor grafmonumenten en grafstenen

 

Oriëntatie
(in ons atelier via website of per email)

|
Offerte
|
Opdracht
(Goedkeuring van de prijsopgave aanbetalingsfactuur van 50%)

/          Periode +/- 2 weken          \
Aanvraag vergunning  Ontwerp
|                    Variabel                    |
Vergunning verleend  Ontwerp goedgekeurd
\          Periode +/- 6 a 14 weken          /
Vervaardigen
| (Periode +/- 1 week) |
Plaatsen en Montage
| (Periode +/- 1 week) |
Feedback
(restfactuur)

 

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen