Michel van den Bosch

Glaskunstenaar Michel van den Bosch "Het gekke is dat ik als kind nooit creatief was. Door gewoon te doen, blijkt er toch een creatieve mind in me te zitten."

Van techniek naar kunst

In 1996 begon ik met Bosch Glaskunst. In eerste instantie maakten we uitsluitend naamborden en bewegwijzering voor particulieren en bedrijven. Als snel nam de vraag naar grafmonumenten en gedenktekens toe. Door de focus daarop te leggen kwam er steeds meer vraag naar creatieve oplossingen voor een grafmonument, gedenkteken of naamborden. Door het laten zien van diverse glasbewerkingen en toepassingen creëerde ik mogelijkheden om steeds meer glaskunst te maken. Mijn voordeel was dus dat ik me eerst kon toeleggen op techniek en me daarna kon wijden aan het creatieve deel.

Fusen en slumpen

Sinds 2012 maak ik 'vrije kunst'. De technieken die ik hierbij gebruik om kunstwerken te maken zijn voornamelijk fusen en slumpen van glas. De techniek fusen komt veel meer voor in grafmonumenten en gedenktekens dan het slumpen. Fusen van glas is het samensmelten van verschillende lagen glas in de oven. Bij slumpen laat ik glas in de oven op verschillende manieren zakken, door eigen gewicht of in een mal. Natuurlijk blijft het een uitdaging om verschillende technieken en materialen met elkaar te combineren en leer ik elke dag bij. 

Zoetermeerse glaskunstenaar

In 2014 ben ik door een bevriende kunstenaar voorgedragen bij Atelier 1819, een kunstenaarscollectief in Zoetermeer voor de wijken 18 en 19. Dankzij dit kunstenaarscollectief kan ik mijn kunstwerken exposeren. Om het plaatje als Zoetermeerse kunstenaar compleet te maken, heb ik mij aangesloten bij Terra Art ProjectsTerra Art Projectsojects.

Workshop glas fusen

Mijn motto is: denk nooit dat je niet creatief bent, maar gewoon doen met vallen en opstaan. Ik vind dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om zijn of haar creativiteit te ontwikkelen. Daarom ben ik gestart met het geven van workshops glas fusen voor particulieren en bedrijven. Voor groepen van 8 tot 30 personen is zo'n workshop altijd een gezellig (bedrijfs)uitje. Bovendien gaan alle deelnemers met een unike en persoonlijk resultaat naar huis. Meer informatie over de workshop glas fusen.

Wilt u weten waar en wanneer u mijn kunstwerken kunt zien, neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak. 

Met creatieve groet,

Michel van den Bosch

Ik wil een expositie bekijken

Bosch Glaskunst in de media

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen