RVS

Bij Bosch Glaskunst maken we vaak gebruik van roestvast staal (rvs) als tweede materiaal voor onze glazen bewegwijzering en grafmonumenten. De combinatie van het transparante glas met metaal zorgt voor mooie variaties. Maar ook bij een bedrijfsnaambord of kunstobject van glas kunnen accenten van rvs net dié uitstraling geven die u zoekt. In onze catalogus vindt u voorbeelden van glasproducten in combinatie met roestvast staal. 

Beitsen

Roestvrij- of roestvast staal, ook rvs of inox genoemd, is een legering van hoofdzakelijk nikkel, ijzer, chroom en koolstof. Men denkt bij rvs vaak aan roestvrij staal. Rvs staat echter voor roestvast staal. Er is geen enkel metaal, ook goud en zilver niet, dat absoluut niet roest. In de praktijk zijn er twee gevallen waarbij rvs kan roesten: bij de aanwezigheid van chlorides of bij de verontreiniging van het materiaal door 'gewoon' staal dat wel roest. Roesten kan vermeden worden door een correct type rvs te kiezen en het materiaal te behandelen waarbij alle mogelijke verontreinigingen worden verwijderd. Deze behandelmethode noemen we beitsen.

Rvs in combinatie met glas

Bosch Glaskunst gebruikt de beste soort rvs die voor de betreffende toepassing vereist is; van grafmonument tot naambord. Bij onze grafmonumenten maken we gebruik van het zogenoemde rvs 316, dat een echt buitenmateriaal is. Hetzelfde geldt voor naamborden die buiten een pand geplaatst dienen te worden. Het rvs 304 type wordt voor toepassingen binnenshuis gebruikt, zoals bijvoorbeeld interieur toepassingen of een kunstobject van glas en rvs. Zo zijn er meerdere factoren die bepalend zijn voor het type rvs dat we we gebruiken: van binnen- of buitengebruik tot aan de afstand naar zee. Zo heeft de locatie van de gekozen begraafplaats invloed op het type rvs dat we gebruiken voor een grafmonument of gedenkteken. 

Het gebruik van rvs in combinatie met glas en andere materialen levert stijlvolle en unieke producten op. Naast grafmonumenten leent rvs zich dus uitstekend voor naamborden en bedrijfsnaamborden.

Voorbeelden in catalogus

Met onze jarenlange ervaring in het gebruik van rvs voor grafmonumenten, naamborden en interieur oplossingen adviseren wij u graag bij het maken van de juiste materiaalkeuze. In onze catalogus vindt u meerdere toepassingen van rvs binnen onze producten. Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen