Glasfusen

Glasbewerking glasfusen

Glasbewerking: fusen. Bedrijfsnaambord van Bosch Glaskunst Fusen is het versmelten van verschillende lagen glas op elkaar. Met deze bewerking kunnen we een kleurrijk of kunstzinnig grafmonument of voorwerp of kunstwerk maken. Het opwarmproces bij het fusen gaat redelijk snel, maar beheerst naar de 540 °C. Daarboven bepalen we zelf het tempo van verhogen of verlagen van de temperatuur. In de meeste gevallen komen we niet boven de 850 °C. Het afkoelproces daarentegen gaat heel langzaam. Na een lange periode op 540 °C te hebben gestaan – hiermee geven we de moleculen de tijd om weer te wennen aan de vaste stof - laten we langzaam de temperatuur met een paar graden per uur zakken tot kamertemperatuur. Afhankelijk van de dikte van het glas – een grafmonument is dikker dan een bedrijfsnaambord of een douchewand – kan dit proces een paar dagen in beslag nemen. In onze workshop glasfusen leren wij u met deze vorm van glasbewerking een uniek object of kunstwerk maken. Een aparte bewerkingstechniek teksten fusen hebben we onder andere toegepast op ons eigen bedrijfsnaambord.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over ons bedrijf of de glasproducten die wij maken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag.

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen