Glas harden

Glasbewerking harden

Gehard glas, in de volksmond ook wel veiligheidsglas genoemd, is speciaal behandeld glas. Het glas wordt eerst op maat gemaakt en randen afgescherpt. In een speciale oven wordt het glas verwarmd tot een temperatuur van 640 °C, waarna het snel wordt afgekoeld. Spanningen die door dit proces in het glas ontstaan, maakt het bestand tegen grote temperatuurverschillen. Bovendien is gehard glas, afhankelijk van de belastingduur 3 tot 10 keer sterker dan floatglas. Als het glas breekt, valt het in kleine onscherpe stukjes uiteen. De eigenschappen van gehard glas – transparant, sterk en veilig - maken vooral toepassingen voor het interieur van uw woning en/of kantoor mogelijk. In onze catalogus vindt u voorbeelden van  Glabewerking: harden. Hardglazen tafel met rvs poten op maat gemaakt.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over ons bedrijf of de glasproducten die wij maken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag.

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen