Glas brandschilderen

Glasbewerking brandschilderen

Brandschilderen is een eeuwenoude techniek om kleuren op of in het glas aan te brengen. In de middeleeuwen gebruikte men deze techniek voor het versieren van kerkramen. Brandschilderen is een techniek waarbij een mengsel van azijn, pigmenten en gom op of in het glas wordt aangebracht. Meestal met een kwast, maar tegenwoordig gebruiken we ook de airbrushtechniek. Kunstenaar aan het werk met de brandschildertechniek.

Hoe werken onze kunstenaars?

Als het mengsel is aangebracht gaat het glazen grafmonument of kunstwerk op hoge temperatuur in de oven. Het mengsel brandt zich dan vast op of in het glas. Omdat wij bijna altijd de gebrandschilderde afbeelding op de achterkant van het glazen grafmonument aanbrengen, werken onze kunstenaars contra ten opzichte van een kunstschilder. Eerst worden de schaduwen en nuances aangebracht, daarna de grote vlakken en contouren. Afhankelijk van de afbeelding die u op het glazen grafmonument of kunstwerk wenst, kan het zijn dat deze meerdere keren de oven in gaat. Vaak wordt brandschilderen gecombineerd met glas in lood. Wij passen de brandschildertechniek vooral toe op grafmonumenten en gedenktekens van glas.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over ons bedrijf of de glasproducten die wij maken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag.

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen