Fuse glas

Glas is er in veel verschillende soorten. Floatglas, kristal plus glas en glas speciaal geschikt voor fusen (versmelten). Fuse glas wordt voornamelijk toegepast in kunstwerken, glazen grafmonumenten en gedenktekens en in mindere mate voor douche- en keukenwanden en naamborden. Ons bedrijfsnaambord bij de ingang van ons pand is gemaakt uit een combinatie van float-, kristal plus- en fuse glas. Zo kunnen we u de verschillen tussen deze soorten glas duidelijk laten zien. Kom langs in Zoetermeer of bel voor een afspraak. De koffie staat klaar!

Bedrijfsnaambord Bosch Glaskunst

Wat is fuse glas?

Fusen is het versmelten van verschillende lagen glas op elkaar. We kunnen hiermee een kleurrijk of kunstzinnig grafmonument maken. Het materiaal glas is een gestolde vloeistof dat zich onder de 540 °C gedraagt als een vaste stof en boven de 540 °C als een vloeistof. Als wij glas versmelten voor een grafmonument of naambord houden we rekening met deze temperaturen. Daarnaast is glas zeer gevoelig voor verkeerde keuzes in uitzettingcoëfficiënten. De verschillen in uitzettingcoëfficiënt tussen het ene stuk glas en het andere stuk kunnen erg groot zijn. Het glas dat wij gebruiken voor het fusen is dan ook speciaal getest en heeft dezelfde uitzettingcoëfficiënt. Elk grafmonument, douchewand of kunstwerk dat uit de oven komt, wordt nogmaals getest op spanning in het glas. Meer informatie over het materiaal glas.

Tekst fusen

Een speciale techniek die we hebben ontwikkeld is tekst fusen. Deze techniek passen we toe in grafmonumenten of naamborden, zoals in ons eigen bedrijfsnaamborden. Afhankelijk van het gewenste lettertype snijden of zagen we de letters met de hand uit. Bij een grafisch complexer lettertype worden de letters computergestuurd uitgesneden. Meer informatie over de bewerkingstechniek glas fusen en andere proces technieken.

Workshop glasfusen

Uniek kunstwerk bij workshop glas fusen Door onze jarenlange ervaring in het gebruik van fuse glas voor grafmonumenten, naamborden en interieur-oplossingen bieden wij u een goed advies bij het kiezen van het juiste materiaal. In onze catalogus vindt u meerdere toepassingen van fuseglas binnen onze producten. Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wilt u zelf een kunstwerk fusen samen met familie of vrienden? Of voor uw personeel een team- of bedrijfsuitje organiseren? Geef u dan op voor een workshop glas fusen. Onder begeleiding van Michel van den Bosch leert u de basistechnieken van glasfusen. Elk werk dat wordt gemaakt in de workshop is een uniek kunstwerk.

contact