Cortenstaal

Bij Bosch Glaskunst werken we, naast glas, met verschillende andere materialen. Een hiervan is cortenstaal. Met name bij glazen grafmonumenten of gedenktekens en naamborden van glas wordt dit materiaal veel toegepast. 

Mooi contrast

Een grafmonument waarbij cortenstaal wordt gebruikt heeft een zeer bijzonder uitstraling. Deze staalsoort oogt roestig en juist door deze roestige kleur is cortenstaal zeer geschikt voor grafmonumenten. In combinatie met moderne soorten materiaal, zoals glas geeft dit bij glazen grafmonumenten een prachtig contrast.

Goed bewerkbaar

De naam 'cortenstaal' komt van 'corrosion resistent' (cor) en 'tensile strength' (ten). Cortenstaal heeft dus, net zoals rvs (roestvast staal), de eigenschap dat het het basismateriaal (ijzer) beschermd tegen (door)roesten. Extra behandelingen zoals verzinken en poederspuiten zijn dus niet noodzakelijk. Dit maakt het materiaal uitermate geschikt voor het maken van een grafmonument, waarbij er delen met water moeten worden uitgesneden. Cortenstaal is in verschillende vormen verkrijgbaar en bewerkbaar.

Catalogus

In onze catalogus vindt u verschillende voorbeelden van het gebruik van cortenstaal in glazen grafmonumenten.

Meer weten?

Wilt u meer weten of advies over het gebruik van cortenstaal? Neem dan vrijblijvend contact op via ons contactformulier of bel +31(0)79 34 333 77. Wij helpen u graag. U kunt ook een afspraak maken om langs te komen in ons atelier in Zoetermeer.

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen