Voorschriften en maten grafmonumenten overzicht Nederland

Maatvoering grafmonumenten en urnengraven per provincie in Nederland

Elke begraafplaats hanteert eigen voorschriften en afmetingen met betrekking tot het plaatsen van grafmonumenten, grafstenen en gedenktekens. Bosch Glaskunst heeft jarenlange ervaring in het maken en plaatsen van glazen grafmonumenten door heel Nederland, België en Duitsland. Hierdoor zijn van veel locaties de gewenste maatvoeringen bij ons bekend. Hieronder vindt u een overzicht van begraafplaatsen per provincie in Nederland waarvan bij ons de desbetreffende regels en afmetingen voor grafmonumenten en grafstenen bekend zijn. 

Wij streven ernaar de lijst volledig te maken. Mocht u desondanks de door u gekozen begraafplaats of rustplaats niet tegenkomen in de lijst, neem dan contact met ons op of vul het contactformulier in. Wij staan open voor informatie over nieuwe begraafplaatsen of aanpassing van de maten van grafmonumenten. Omdat ook de regelgeving van begraafplaatsen gewijzigd kan zijn of door ons een schrijffout is gemaakt, kunnen er aan deze lijst geen rechten worden ontleend. Wij nemen altijd contact op met de betreffende begraafplaats, voordat wij het grafmonument gaan ontwerpen.

Grafmonumenten algemeen

Voorschriften en maten grafmonumenten België

 
Met onze jarenlange ervaring op veel begraafplaatsen in Nederland bieden wij u een betrouwbaar advies over het maken en plaatsen van unieke en persoonlijke grafmonumenten, grafstenen, gedenktekens en urnengraven. In onze catalogus vindt u voorbeelden van onze producten van glas, al dan niet in combinatie met rvs, cortenstaal of natuursteen. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 

Op onze inspiratiepagina ziet u vele voorbeelden van gerealiseerde grafmonumenten die wij in Nederland en België hebben geplaatst. Per grafmonument geven wij uitleg over het materiaal dat wij hebben gebruikt en welke bewerkingen zijn uitgevoerd waardoor elk gedenkteken uniek wordt. 

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen