Grafmonumenten begraafplaats Jaffa Delft

Maten grafmonumenten begraafplaats Jaffa in Delft, Zuid-Holland

Grafmonumenten plaatsen wij door heel Nederland. Hieronder kunt u zien welke eisen de algemene begraafplaats Jaffa in Delft stelt aan een glazen grafmonument, gedenkteken of grafsteen. De eisen zijn meestal gelijk voor een glazen of natuurstenen grafmonument, grafsteen of zerk. De dikte verschilt wel; glas kan veel dunner uitgevoerd worden dan natuursteen (graniet of marmer).

Naar grafmonumenten

De algemene begraafplaats Jaffa is de oudste begraafplaats van Delft. De begraafplaats is aangelegd in 1868 en was toentertijd nog een particulieren begraafplaats. In 1874 is de begraafplaats overgenomen door gemeente Delft. In hetzelfde jaar nam de begraafplaats de functie over van de toenmalige begraafplaats de Haagpoort (ter plaatse van het Kalverbos). Het ontwerp is gebaseerd op de Engelse landschapsstijl wat de parkachtige sfeer van de begraafplaats Jaffa in Delft verklaart. Op de begraafplaats staat de directeurswoning. Samen met het zuidelijke 'oude' gedeelte van de begraafplaats wordt deze om cultuurhistorische waarde tot rijksmonument gerekend. Bij de uitbreiding rond 1930 zijn de aula en de hekwerken gekomen. Ongeveer halverwege de jaren 90 is er een koffiekamer en een ontvangstruimte bij de aula aangebouwd. Op de begraafplaats staat ook een verzetsmonument ter nagedachtenis aan het bloedige verzet op 10 mei 1940, dat zich onder meer op Jaffa afspeelde. Het verzet heeft circa 65 Nederlanders het leven gekost. Op Jaffa bevinden zich uitsluitend particuliere (familie)graven waar grafmonumenten geplaatst kunnen worden.  In tegenstelling tot de begraafplaats Iepenhof in Delft heeft begraafplaats Jaffa geen crematorium.

Wij streven ernaar de lijst van begraafplaatsen compleet te maken en staan open voor informatie over nieuwe begraafplaatsen of aanpassingen van de maten van grafmonumenten. Laat het ons telefonisch weten of vul het contactformulier in.

Terug naar lijst begraafplaatsen
 

Adresgegevens

Begraafplaats Jaffa
Jaffalaan 10
2628 BX Delft
Telefoon 14 015

Maatvoering en plaatsing

 • Grafmonument voor eigen graf

  • 180 x 80 x 100 cm

 • Grafmonument voor eigen graf

  • 180 x 80 x 100 cm

  • 255 x 110 cm dikte 12 cm keldergraf 3 persoons

  • 255 x 85 cm dikte 12 cm keldergraf 9 persoons

 • Kindergrafmonument

  • 100 x 60 x 30 cm 

Op deze begraafplaats is een urnentuin en urnenmuur aanwezig en zijn glazen grafmonumenten toegestaan.

Rekening houdend met regels en voorschriften die begraafplaatsen stellen, kunnen wij een uniek en persoonlijk grafmonument ontwerpen en vervaardigen in verschillende materialen zoals, glas, rvs, natuursteen en cortenstaal. In onze catalogus vindt u meerdere toepassingen per gedenkteken. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Voorbeelden en inspiratie

Bosch Glaskunst heeft meerdere grafmonumenten geplaatst op een eigen graf op begraafplaats Jaffa in Delft, waaronder:


Gefused grafmonument met boom en ondergaande zon Grafmonument voor Lenie

Kleurrijk en creatief. Een plaquette van gefused glas met schilderij van boom en ondergaande zon.

Meer over dit grafmonument

 

 

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen