Grafmonumenten Westduin Den Haag

Maten grafmonumenten begraafplaats Westduin Den Haag

Grafmonumenten plaatsen wij door heel Nederland, België en Duitsland. Hieronder ziet u welke eisen de begraafplaats Westduin Den Haag stelt aan het glazen grafmonument, gedenkteken of grafsteen. Westduin wordt in de volksmond vaak Ockenburgh genoemd vanwege het naastgelegen crematorium Ockenburgh. Meer informatie over de eisen van begraafplaats en crematorium Ockenburgh.

De eisen zijn meestal gelijk voor een glazen grafmonument of natuurstenen grafsteen. De dikte verschilt wel; glas kan veel dunner worden uitgevoerd dan natuursteen (graniet of marmer). Een grafsteen van natuursteen heeft vaak een minimale dikte van 60 of 80 mm dik. Een glazen gedenkteken of grafmonument wordt door ons uitgevoerd in 19 mm.

Het beheer van de begraafplaats Westduin valt onder gemeente Den Haag. Bijzonder is dat de begraafplaats Westduin veel verschillende soorten graven heeft waardoor het aanbod van grafmonumenten op de begraafplaats zeer groot is. Ook zijn er afhankelijk van het geloof aparte ruimten op de begraafplaats, waaronder een Islamitisch gedeelte, waar een grafmonument of grafsteen geplaatst kan worden dat aansluit bij persoonlijke wensen.

Naar grafmonumenten

Urnentuin

Het plaatsen van persoonlijke urnen is bij de begraafplaats Westduin ook mogelijk. De urnentuin op de begraafplaats Westduin bestaat uit een urnenmuur en eigen urnengraven voor grafmonumenten en urnen. Al onze glazen urnen worden met de mond geblazen. Daardoor voegen wij een persoonlijke karakter aan de urnen toe.

Naar urnengraven

Adresgegevens

Begraafplaats Westduin
Ockenburghstraat 27
2553 AA Den Haag
Telefoon 070 350 40 36

Terug naar lijst begraafplaatsen

Maatvoering en voorschriften

 • Algemeen graf:
  • 50 x 40 cm (liggend)
 • Urnengraf:
  • 60 x 60 x 150 cm (plaatsen glazen urn mogelijk)
 • Eigen graf:
  • B zandgraf 180 x 80 cm (liggend)*
  • D zandgraf 200 x 100 cm (liggend)*
  • A-I zandgraf 200 x 100 cm (liggend)*
  • A-II zandgraf 200 x 150 cm (liggend)*
  • A-III keldergraf 270 x 130/150 cm (liggend)*
  • A-IV keldergraf 270 x 130 cm (liggend)*
  • A-V keldergraf 2440 x 112 cm (liggend)*
 • Kindergraf:
  • 80 x 50 x 50 cm
 • Keldergraf:
  • 100 x 70* cm

* staand grafmonument of gedenkteken is toegestaan. Hoogte is afhankelijk van de locatie en ligt tussen de 60 en 150 cm

Glazen grafmonumenten of glazen gedenktekens zijn op begraafplaats Westduin toegestaan. 

De diversiteit aan verschillende maten tussen de grafmonumenten maakt het mogelijk om een persoonlijk en uniek (glazen) grafmonument te ontwerpen en te vervaardigen. Voor kindergrafmonumenten zijn speciale maten en voorschriften. Het unieke en persoonlijke kindergrafmonument mag zowel liggend als staand worden geplaatst. Bij de urnenmuur worden naast sluitplaten ook (glazen) sierurnen geplaatst. In de door onze ontwerpers ontworpen persoonlijke grafmonumenten verwerken wij veel verschillende materialen. De meest gebruikte materiaalsoort voor grafmonumenten is glas, eventueel gecombineerd met natuursteen, al dan niet met een ruwe kei of ruwe grafsteen, rvs, hout en cortenstaal. Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact met ons op.

Wij streven ernaar de lijst van begraafplaatsen te optimaliseren en staan altijd open voor informatie over nieuwe begraafplaatsen of aanpassing van de maten van de grafmonumenten, grafstenen, gedenktekens of persoonlijke urnen. Wilt u een nieuwe begraafplaats toevoegen of heeft u een aanpassing voor de maten voor grafmonumenten op de begraafplaats Westduin? Laat het ons weten.

Bosch Glaskunst heeft meerdere grafmonumenten geplaatst op begraafplaats Westduin (of Ockenburgh) in Den Haag, waaronder:


Glazen grafmonument met ruwe stenen
Grafmonument voor Marjo

Door het werken met natuurlijke materialen kwam er een glazen grafmonument tot stand, passend bij de persoonlijkheid van Marjo.


 


 

Glazen grafmonument in blauw en wit met rvs
Grafmonument voor Dick

Modern en strak. Een glazen grafmonument, in blauw en wit uitgevoerd, gecombineerd met twee vazen van roestvast staal voor Dick.

Meer over dit grafmonument


 

Glazen grafmonument met natuursteen en rvs. Grafmonument voor Josef

Strak en modern. Een glazen grafmonumenten gecombineerd met natuursteen en rvs voor Josef.

Meer over dit grafmonument

 

 

Grafmonument met ruwe kei, glas en muziekinstrument Grafmonument voor Joop

Rustgevend grafmonument voor jazzmuzikant Joop met ruwe kei, glas en zijn favoriete instrument: de klarinet.

Meer over dit grafmonument

 

 

Kleurrijke bijzetting van glas in vorm van zerk en urn Bijzetting zerk en urn Alex

Creatief en kleurrijk. Een kleurrijke bijzetting voor Alex in de vorm van een glazen zerk met Haagse ooievaar en urn in groentinten.

Meer over dit grafmonument

 

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen