Grafmonumenten maten Algemene Begraafplaats Goes

Grafmonumenten plaatsen wij door heel Nederland, België en Duitsland. Hieronder vermelden wij de voorschriften die de Algemene Begraafplaats in Goes (Zeeland) stelt aan een glazen grafmonument, gedenkteken of grafsteen. De eisen zijn meestal gelijk voor een glazen of natuurstenen grafmonument. De dikte verschilt wel; glas kan veel dunner worden uitgevoerd dan natuursteen (graniet of marmer).

Adresgegevens

Algemene begraafplaats
Geldeloozepad 30
4463 AJ Goes
Telefoon: 0113-249600 of 140113

Postadres, voor de aanvraag van de vergunning voor het plaatsen van grafmonumenten of grafstenen:
Postbus 2118
4460 MC Goes

Wij streven ernaar de lijst volledig te maken en staan altijd open voor informatie over nieuwe begraafplaatsen of aanpassing van de maten voor gedenktekens. Wilt u een nieuwe begraafplaats toevoegen? Laat het ons telefonisch weten of vul het contactformulier in. 

Terug naar lijst begraafplaatsen

Maatvoering en plaatsing

Eigen graf:

 • 135 cm maximale hoogte staande gedeelte grafmonument
 • 90 cm maximale breedte (minimaal 10 cm) hoogte staande gedeelte grafmonument
 • minimaal 8 cm dik staande gedeelte grafmonument
 • lengte 200 cm maximale lengte voor het liggende gedeelte grafmonument de zerk
 • breedte 90 cm maximale breedte voor het liggende gedeelte grafmonument de zerk
 • dikte miniaal 8 cm minimale dikte voor het liggende gedeelte grafmonument de zerk

Babymonument voor eigen graf

 •  

​Kindermonument voor eigen graf

 •  

Grafmonument voor algemeen graf

 •  

Kindermonument voor algemeen graf:

 •  

Urnenmonument:

 •  

Glazen grafmonumenten toegestaan.

Met vermelde voorschriften voor grafstenen en gedenktekens van de Algemene Begraafplaats in Goes kunnen wij een uniek en persoonlijk grafmonument ontwerpen en vervaardigen in verschillende materialen zoals, glas, rvs, natuursteen en cortenstaal. In onze catalogus vindt u meerdere toepassingen van rvs binnen onze producten. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij hebben meerdere grafmonumenten geplaatst op Algemene begraafplaats in Goes, waaronder:
 

Glazen kindergrafmonument voor een jongen in de vorm van een hart met favoriete knuffel Olli de olifant Kindergrafmonument voor Quinten

Lief, kleurrijk en vrolijk. Een glazen monument voor Quinten, afgebeeld in de zon en samen met zijn favoriete knuffel Olli het olifantje.

Meer over dit grafmonument
 
 
 
 
 

Extra informatie over begraafplaatsen in Goes

Kosten voor onderhoud van een graf
Als wij voor het plaatsen of restaureren van een grafmonument (bestaande uit de materialen glas, natuursteen, rvs of cortenstaal) een vergunning aanvragen vraagt de gemeente Goes de onderhoudsrechten af te kopen. De duur van de afkoop is gekoppeld aan de termijn van begraafrecht (eigen/koopgraf max. 30 jaar, huur/algemeen graf max. 15 jaar). Onderhoudsrechten die u betaalt aan de begraafplaats is niet voor het onderhoud van uw grafmonument, maar voor het algemeen onderhoud van de begraafplaats. Indien u het onderhoud van een grafmonument wil afkopen kunt uw bij Bosch Glaskunst een onderhouds contract afsluiten.

Aankoop van een eigen (koop) graf
Op de begraafplaats in Goes is het alleen mogelijk om een zogenaamd 'dubbel' graf voor twee personen te kopen. Dit komt omdat in Goes boven elkaar wordt begraven. Op de overige begraafplaatsen is het wel mogelijk om een enkel graf te kopen. Hier wordt naast elkaar begraven. U kunt hier wel twee graven naast elkaar kopen. Een eigen(koop) graf wordt uitgegeven voor een periode van dertig jaar tegen betaling voor het daarvoor geldende tarief. Het is mogelijk deze termijn tegen een vastgesteld tarief telkens met tien jaar te verlengen. Zonder verlenging vervallen de rechten. De graven worden op volgorde van ligging uitgegeven. Het is wel mogelijk om eigen(koop)graven vooraf te reserveren. Voor het openen en sluiten van een graf brengt de gemeente een vastgesteld tarief in rekening.

Eigen (koop) urnengraven (alleen mogelijk in Goes en Kloetinge)
Eigen urnengraven zijn bestemd voor het plaatsen en geplaatst houden van maximaal vier urnen. Een eigen urnengraf wordt uitgegeven voor een periode van dertig jaar tegen betaling van het daarvoor geldende tarief. Het is mogelijk deze termijn tegen een vastgesteld tarief telkens met tien jaar te verlengen.

Columbarium
In een eigen (koop) columbarium kunnen maximaal twee urnen worden geplaatst. Een eigen (koop) columbarium wordt uitgegeven voor een periode van dertig jaar tegen betaling voor het daarvoor geldende tarief. Het is mogelijk deze termijn tegen een vastgesteld tarief telkens met tien jaar te verlengen. Een columbarium is voorzien van een tekstplaat. De kosten van het graveren van de tekstplaat komen voor uw rekening.

Eigen (koop) kindergraven
Eigen kindergraven zijn bestemd voor het begraven van kinderen tot twaalf jaar. In een eigen kindergraf kan één kind worden begraven. Eigen kindergraven worden uitgegeven voor een periode van dertig jaar tegen betaling van het daarvoor geldende tarief. Op de begraafplaats Goes is een apart kindergedeelte ingericht. Zie verder de bepalingen zoals hierboven vermeld in: 'aankoop van een graf'.

Overschrijven grafrechten
Op schriftelijk verzoek van de rechthebbende is het mogelijk om de grafrechten te laten overschrijven op naam van de echtgenoot/levenspartner of een bloed- of aanverwant tot en met de derde graad. Bij overlijden van de rechthebbende moet het schriftelijk verzoek worden gedaan binnen één jaar na het overlijden van deze persoon.

Algemene (huur) graven
De gemeente stelt algemene (huur) graven beschikbaar voor een termijn van vijftien jaar. In Goes worden in de algemene (huur) graven maximaal twee overledenen boven elkaar begraven. In de dorpen wordt in deze graven één overledene begraven. De graven worden in volgorde van ligging uitgegeven. Het is niet mogelijk om een algemeen (huur) graf te reserveren. Voor het openen en sluiten van een algemeen (huur) graf brengt de gemeente een vastgesteld tarief in rekening. Het is bij algemene graven niet mogelijk om de termijn van begraven te verlengen. Na vijftien jaar vervalt het graf aan de gemeente en kan het worden geruimd. De eventuele grafbedekking moet na een schriftelijke mededeling worden verwijderd of wordt bij nalating daarvan door de gemeente verwijderd.

Algemene (huur) urnengraven (alleen mogelijk in Goes en Kloetinge)
De gemeente stelt algemene urnengraven beschikbaar voor het plaatsen van een asbus gedurende een termijn van 15 jaar. De graven worden in volgorde van ligging uitgegeven. Het is niet mogelijk om een algemeen (huur) urnengraf te reserveren. Het is bij algemene (huur) urnengraven niet mogelijk om de termijn van begraven te verlengen. Na vijftien jaar vervalt het graf aan de gemeente en kan het worden geruimd. De eventuele grafbedekking moet na een schriftelijke mededeling worden verwijderd of wordt bij nalating daarvan door de gemeente verwijderd.

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen