Grafmonumenten begraaf- en gedenkpark Deurningerstraat

Maten grafmonumenten gemeente Hengelo

Grafmonumenten plaatsen wij door heel Nederland, België en Duitsland. Hieronder kunt u zien welke eisen de begraafplaats aan de Deurningerstraat in Hengelo stelt aan het glazen grafmonument, gedenkteken of grafsteen. De eisen zijn meestal gelijk voor een glazen of natuurstenen grafmonument. De dikte verschilt wel; glas kan veel dunner uitgevoerd worden dan natuursteen (graniet of marmer). Ook zijn er urnentuinen, urnenzuilen en een urnenmuur aanwezig waar urnen grafmonumenten, glazen urnen of sluitplaten voor de urnenmuur geplaatst kunnen worden.

Begraafplaats Hengelo De begraafplaats en het gedenkpark aan de Deurningerstraat 262 in Hengelo is een mooi en groen stukje Hengelo. De plek straalt rust en respect uit. Het gedenkpark bestaat sinds 1915; vroeger was het de katholieke begraafplaats. Dat is nog steeds goed te zien. De hoofdplattegrond wordt gevormd door een kruis. Het park heeft een statige door bomen omzoomde hoofdlaan. De laan leidt naar de calvarieberg van de begraafplaats; een heuvel met het kruisbeeld.

De begraafplaats heeft verschillende gedeelten en maatvoeringen.

Wij streven ernaar de lijst van begraafplaatsen volledig te maken en ontvangen graag informatie over nieuwe begraafplaatsen of aanpassingen van maten voor gedenktekens. Laat het ons telefonisch weten of vul het contactformulier in. 

Terug naar lijst begraafplaatsen

Adresgegevens

Begraaf- en gedenkpark Deurningerstraat
Deurningerstraat 262
7557 HM Hengelo
Telefoon 074-2914712

Op de begraafplaats in Hengelo kunt u:

 • begraven, ook na crematie
 • verstrooien
 • urnenmuur
 • urn bijzetten
 • urnenkelder

Grafmonument of urnengraf?

Op de begraafplaats in Hengelo kunt u kiezen tussen een particulier graf of een algemeen graf.

 • De maximale maten voor een eigen grafmonument of een algemeen grafmonument zijn gelijk
  • 200 x 100 cm
 • De maximale maat voor een urnen grafmonument zijn.
  • 50 x 50 cm

Glazen grafmonumenten zijn toegestaan.

Een particulier graf huurt u voor een periode van twintig jaar. Daarna kunt u uw recht op het graf steeds met tien jaar verlengen. In een particulier graf kunnen worden begraven of bijgezet:

 • maximaal twee lichamen en twee asbussen;
 • maximaal één lichaam en drie asbussen;
 • vier asbussen.

Als rechthebbende op een particulier graf bepaalt u zelf wie er in het graf wordt begraven of bijgezet. Wilt u met uw partner in hetzelfde graf worden begraven? Kies dan altijd voor een particulier graf.

In een algemeen graf wordt iemand begraven voor een periode van twintig jaar. Deze termijn kan niet worden verlengd. In een algemeen graf kunnen maximaal twee lichamen worden begraven. U kunt niet zelf bepalen wie dat zijn. De overledenen in een algemeen graf zijn meestal onbekenden van elkaar.

Naar grafmonumenten

Met gestelde voorschriften van deze begraafplaats in Hengelo voor grafstenen en gedenktekens kunnen wij een uniek en persoonlijk grafmonument ontwerpen en vervaardigen in verschillende materialen zoals, glas, rvs, natuursteen en cortenstaal. In onze catalogus vindt u meerdere toepassingen per product. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bosch Glaskunst heeft meerdere grafmonumenten geplaatst op begraafplaats en gedenkpark Deurningerstraat in Hengelo, waaronder:
 

Glazen grafmonument met omranding van cortenstaal. Grafmonument Jasper

Persoonlijk en natuurlijk glazen grafmonument met grote zwart-witfoto en omranding van cortenstaal.

Meer over dit grafmonument

Voorbeelden en inspiratie

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen