Grafmonumenten gemeentelijke begraafplaats Alkmaar

Maten grafmonumenten begraafplaats Alkmaar

Grafmonumenten en urnen plaatsen wij door heel Nederland, België en Duitsland. Hieronder kunt u zien welke eisen de algemene begraafplaats Alkmaar stelt aan een glazen grafmonument, gedenkteken of grafsteen. De eisen zijn meestal gelijk voor een glazen of natuurstenen grafmonument. De dikte verschilt wel; glas kan veel dunner worden uitgevoerd dan natuursteen (graniet of marmer).

Naar grafmonumenten

De lijst van begraafplaatsen willen wij graag optimaliseren. Heeft u een aanpassing voor de maten voor grafmonumenten op de algemene begraafplaats in Alkmaar? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier. 
 

Adresgegevens

Gemeentelijke begraafplaats
Westerweg 250
1815 JK Alkmaar

Maatvoering en plaatsing

 1. Voor een gedenkteken mogen alleen duurzame materialen worden gebruikt, zoals natuursteen, metaal, keramiek, duurzame kunststoffen, glas of (ver)duurza(a)m(d)e houtsoorten.
 2. Voor een plaquette mogen alleen de duurzame materialen worden gebruikt zoals genoemd in het eerste lid, met uitzondering van houtsoorten.
 3. De maximale afmetingen van gedenktekens zijn:
 • Grafmonumenten maten voor een particulier graf
  • 80 x 190 x 120
 • Kindergrafmonumenten maten voor een particulier kindergraf
  • 70 x 100 x 80
 • Grafmonumenten maten voor een algemeen graf
  • 80 x 45 x 20
 • Kindergrafmonumenten maten voor een algemeen kindergraf
  • 70 x 50 x 20
 • Urnen grafmonumenten maten voor een urnengraf
  • 40 x 40 x 10

Extra regels en eisen voor het grafmonument op de gemeentelijke begraafplaats Westerweg in Alkmaar.

 1. Op algemene grafmonumenten en algemene kindergrafmonumenten mogen, met genoemde afmetingen, uitsluitend liggende zerken, grafmonumenten of gedenktekens worden geplaatst. De liggende zerken mogen onder een helling worden geplaatst tot een maximale hoogte van 20 cm.
 2. Alle onderdelen moeten vast aan de zerken, grafmonumenten of gedenktekens zijn verbonden.
 3. Onder alle zerken, grafmonumenten of gedenktekens dient een fundering te worden aangebracht in de vorm van een betonraam of betonplaat. De gedenktekens mogen niet vast op de fundering worden gemonteerd, maar dienen demonteerbaar te zijn.
 4. Losse zerken, grafmonumenten of gedenktekens, zoals natuursteen of zwerfkeien, alsmede losse onderdelen die deel uitmaken van het gedenkteken, bijvoorbeeld een keienrand, dienen te worden geplaatst op een massief betonraam of betonplaat, om beschadiging bij verzakking van het graf te voorkomen.
 5. De zerken, grafmonumenten of gedenktekens dient aan de linker voorzijde te zijn voorzien van een grafnummer.
 6. De urnen-nissen en urnenkelders dienen, na elke bijzetting, verplicht te worden afgesloten met de daarvoor aanwezige natuurstenen afdekplaat.
 7. Het aanbrengen van een inscriptie op de afdekplaat dient, in opdracht van de rechthebbende, door een erkende steenhouwer te worden uitgevoerd.
 8. De afmetingen van een plaquette zijn 12 x 20 cm (lengte x breedte), voorzien van twee bevestigingsgaten met een diameter van 1 cm op een diagonale afstand van 1,5 cm gerekend vanaf de rechter bovenhoek en linker onderhoek. De dikte van de plaquette is maximaal 2 cm.
Met onze jarenlange ervaring op de verschillende begraafplaatsen adviseren wij u graag over grafmonumenten, grafstenen, gedenktekens en urnengraven. In onze catalogus vindt u meerdere toepassingen van glas al dan niet in combinatie met natuursteen, rvs en cortenstaal. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend  met ons op.
 

Bosch Glaskunst heeft meerdere grafmonumenten geplaatst op gemeentelijke begraafplaats Westerweg in Alkmaar, waaronder:
 

Blauw glazen grafmonument op begraafplaats Alkmaar Westerveld. Grafmonument Shirley

Blauw glazen grafmonument met plaquette en wit gebrandschilderde tekst en blauwe omranding.

Meer over dit grafmonument

 

 

Glazen grafmonument met yin yang symbool. Grafmonument voor Wil

Glazen grafmonument voor Wil met yin yang symbool en omranding van blauw glazen brokken.

Meer over dit grafmonument

 

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen