Zwart granieten grafmonument in de vorm van piano

Geplaatst op Zuiderbegraafplaats in Rotterdam

 

Muzikaal, uniek en persoonlijk: een natuurstenen zerk voor Rolando in de vorm van een piano met toetsen van glas.

Uit zwart graniet geslepen
Het gehele natuurstenen grafmonument is uit een stuk massief zwart graniet is de vorm van de piano geslepen. De toetsen zijn van glas gefused. Elke toets is uitgesneden en tegen elkaar aangelegd. Door op een niet te hoge temperatuur te fusen, blijven de naden tussen de toetsten zichtbaar. Door de prachtige weerspiegeling van de omgeving op de zwart granieten zerk in combinate met glas gaan de natuur en het grafmonument als het ware in elkaar op.

Glazen plaquette
De glazen plaquette is gemonteerd in twee klemmen van roestvast staal (rvs). Zijn naam en datum is in de plaquette gezandstraald en gebrandschilderd. De kleurenfoto is op de achterzijde van de glazen plaquette geprint en met een witte niet lichtdoorlatende beschermfolie bedekt.

Zwevende zerk
De liggende zerk van natuursteen is zwevend geplaatst. Het zweven van de zerk ontstaat door de lessenaar onder de zerk iets kleiner te houden. In dit geval is deze van zwart beton die door een speciale behandeling zwart blijft en daardoor onopvallend. Boven de 'deksel' van de piano is een door Bosch Glaskunst op maat ontworpen vaas van rvs geplaatst. De vaas heeft een kunststof binnenvaas. Hierdoor kan de vaas worden vastgeschroefd op de natuurstenen zerk en is bovendien makkelijk schoon te houden.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.
Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen