Urnengrafmonument van cortenstaal in combinatie met glas

Geplaatst op Begraafplaats Nieuwe Ooster in Amsterdam

Natuurlijk en toch opvallend: een urnengrafmonument in de vorm van een zuil van cortenstaal en een glazen plaquette met foto van Paul.

Glazen plaquette met foto
Op de zuil van cortenstaal is een glazen plaquette op vier afstandhouders van roestvast staal gemonteerd. De teksten zoals naam en data zijn diep gestraald en gebrandschilderd. Brandschilderen is een ambachtelijke techniek waarbij poeders worden aangebracht die in de oven met het glas versmelten. Op de achterzijde van deze glazen plaquette is in kleur een foto geprint. De inkt van deze foto is beschermd met een witte niet lichtdoorlatende beschermfolie. De zon 'speelt' met de natuurlijke materialen waarbij fraaie schaduweffecten ontstaan. 

Zuil van cortenstaal
De glazen plaquette is gemonteerd op een zuil van cortenstaal. Cortenstaal is ook bekend onder de merknaam COR-TEN-staal. Cortenstaal is een soort staal dat in een keer roest en daarna zijn natuurlijke bruine roestkleur behoudt. Door het natuurlijke effect is cortenstaal zeer geschikt voor het vervaardigen van grafmonumenten en combineert gemakkelijk met andere natuurlijke materialen. De zuil is gemonteerd op een fundering van beton.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op de Begraafplaats Nieuwe Ooster Amsterdam

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Inspiratie en voorbeelden

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen