Gecombineerd glazen urnenmonument voor Marlies en Ivo

Crematorium en begraafplaats Alphen aan den Rijn

Modern en transparant in heldere blauwe tinten. Een gecombineerd urnenmonument voor Marlies en Ivo.

Twee glazen urnen
Op het grafmonument zijn twee met de mond geblazen urnen geplaatst. Beide urnen zijn uniek gemaakt voor hen en maakt het hierdoor een persoonlijk grafmonument. De linker urn voor Marlies is blauw met subtiel een beetje roze, passend bij het roze bergkristal. De glazen urn voor Ivo is daarentegen overheersend blauw.

Blauw gefusde staande plaquette
Achterop het grafmonument is een staande plaquette geplaatst. De blauwe plaat is een vrij patroon in verschillende tinten blauw en met meerdere lagen dun glas gefusd ofwel versmolten. Doordat wij dit proces geheel met de hand doen zijn bijna alle kleuren mogelijk. U kunt ook meehelpen bij het maken van het grafmonument van glas. Voor de blauwe plaquette is een transparante plaquette geplaatst waar de naam van Marlies diep is gezandstraald en vervolgens gebrandschilderd.

Omranding wit floatglas
Om het grafmonument is een omranding van floatglas geplaatst met een wit geëmailleerde onderzijde. Aan de achterzijde is een deel met roze bergkristal gevuld. Aan de voorzijde is een kleine ruimte voor bloemen en planten. De afscheiding tussen het roze bergkristal en de potgrond is gemaakt van dibond.

Geëmailleerde glazen dekplaat
Rechtsvoor is een geëmailleerde glazen dekplaat (ook wel zerk genoemd) geplaatst. Deze is iets hoger geplaatst dan de glazen omranding, waardoor het lijkt alsof de dekplaat zweeft. Deze dekplaat is aan de onderzijde wit geëmailleerd en gemaakt uit floatglas. De tekst in de dekplaat is eerst diep gezandstraald en vervolgens gebrandschilderd in een blauwe kleur.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een urnengraf bij Crematorium en begraafplaats Alphen aan den Rijn

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Inspiratie en voorbeelden

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen