Grafmonument met paardenstaart en -bloemen voor Lieke

Geplaatst op algemene begraafplaats Pijnacker - Nootdorp

Kleurrijk, creatief en speels. Een persoonlijk glazen grafmonument voor Lieke met gefusde paardenstaart, uitgebloeide paardenbloemen en naam in eigen handschrift.

Gefusde paardenstaart in roodtinten
De achterste glazen plaquette op het graf van Lieke is gefused. Fusen wil zeggen het versmelten van verschillende dunne lagen glas op elkaar. De uitgesneden vormen in roodtinten geven de paardenstaart van Lieke weer.

Plaquette met paardenbloemen
Voor de kleurrijke gefusde plaquette is de naamplaquette van kristal plus glas geplaatst. De naam Lieke is in haar eigen handschrift uitgevoerd. Op de plaquette zijn diverse uitgebloeide paardenbloemen gezandstraald en gebrandschilderd. Uitgebloeide paardenbloemen worden in de volksmond ook wel 'blaasbloemen' genoemd. De knoppen zijn herkenbaar aan de bekende vruchtpluis bolletjes met ‘nootjes’ die door de wind worden verspreid.  De twee plaquettes zijn geplaatst in een vak dat is opgevuld met schelpen. Dit zijn zware fossiele schelpen afkomstig van de kust van Afrika en blijven langer mooi dan de schelpen uit de Noordzee.

Wit geëmailleerde glazen omranding
Om dit glazen grafmonument voor een meisje is een wit glazen omranding  geplaatst. De onderzijde is wit geëmailleerd. De voorste bint is breder dan de overige stroken en zijn de data gezandstraald en blauw gebrandschilderd. Subtiel detail is de op de bovenzijde van de glazen omranding gezandstraalde afbeelding van twee dolfijntjes. Door deze afbeelding mat te houden speelt het Hollandse weer met de afbeelding. Bij nat weer zijn de dolfijntjes nauwelijks te zien en als de zon schijnt juist extra duidelijk door de schaduwwerking van het dikke glas.

Graflantaarn van RVS
Rechtsvoor is een graflantaarn van roestvast staal geplaatst. Bijzonder aan deze lamp is het oliereservoir dat onder de potgrond in het plantvak is geplaatst. Dit reservoir zorgt langdurig voor een echt vlammetje in de lantaarn. Het reservoir heeft een inhoud van vijf liter waarmee de vlam minimaal drie weken continu brandt. Met een nauwkeurige instelling van het lont in combinatie met gebruik van juiste lampenolie kan de vlam zelfs twee tot drie maanden branden.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op algemene begraafplaats Sint Janshof Pijnacker / Nootdorp.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen