Kleurrijke bijzetting van glas in vorm van zerk en urn

Geplaatst op Begraafplaats Westduin, Den Haag

Creatief en persoonlijk. Een kleurrijke bijzetting van glas in de vorm van een zerk met Haagse ooievaar en urn in groentinten voor Alex.

Zwevende glazen zerk
Op de bestaande grafsteen van rood natuursteen hebben wij een glazen zerk geplaatst. Een dekplaat op het graf kan horizontaal liggen of als een lessenaar oplopend zijn. De kleurrijke glazen zerk is gemaakt uit fuseglas. De familie heeft hierbij geholpen met het snijden van verschillende glasstukken, maar belangrijker, helemaal zelf de compositie gemaakt. Nadat alle glazen stukken op de juiste plaats liggen, gaat de zerk in de oven. Het glas wordt op een hoge temperatuur als één massa versmolten. De glazen zerk is gemonteerd op vier afstandhouders van roestvast staal (rvs) die voor dit monument op maat gemaakt zijn. Bosch Glaskunst biedt de mogelijkheid van ontwerp tot plaatsing mee te denken en te werken aan graf- en urnenmonumenten.

Gebrandschilderde tekst en ooievaar
Op de bovenzijde van de glazen zerk zijn naam en data van Alex diep gezandstraald en wit gebrandschilderd. De Haagse ooievaar is op dezelfde wijze in het glas aangebracht en zwart gebrandschilderd. 

Dikwandige glazen urn Twist
Rechtsboven op de glazen zerk is een dikwandige urn, genaamd de Twist, verlijmd. Wij werken met eigen glasblazers en maken elke glazen urn op maat. Door de glazen urnen dikwandig te maken, zijn deze uitermate geschikt om buiten te staan en zijn bestand tegen bijna alle weersinvloeden.

Vormen van de urn
Eerst blazen we een glazen bal en in dit geval groen met bladgoud. Door de kleur groen onderin iets meer op te zetten dan bovenin, ontstaan er met het uitblazen diverse groene kleurschakeringen. Vlak voordat de laatste blanke glaslaag aan de urn wordt versmolten, voegen we het bladgoud toe. Zodra er een bol ontstaat, gaan we op een kurk de bol aan twee kanten platdrukken. Voor meer uitleg bekijk dit filmpje. Door vervolgens de urnen op bepaalde plekken extreem te verwarmen en te blijven draaien, ontstaat de twist in de urn.

Haagse ooievaar
Op de glazen zerk is de Haagse ooievaar te zien. De ooievaar staat van oudsher afgebeeld in het wapen van Den Haag en is daarmee een typisch symbool voor deze stad geworden. De ooievaar staat in ruste, met een been geheven, die een paling van sabel (zwart) in de bek heeft. De vogel werd mogelijk als symbool voor Den Haag gekozen omdat voorheen gekortwiekte ooievaars gebruikt werden voor het schoonhouden van de vismarkt naast de Groenmark. Ook dacht men dat de ooievaar geluk bracht. Het symbool is bijvoorbeeld verwerkt in het logo van voetbalclub ADO.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op de Begraafplaats Westduin in Den Haag

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.
Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen