Kleurrijk kindergrafmonument met legosteentjes voor Quirijn

Geplaatst op Begraafplaats Duinhof in Lisse


Speels, kleurrijk en vrolijk. Een uniek en persoonlijk kindergrafmonument met legosteentjes, het favoriete speelgoed van Quirijn.

Staande plaquette met fotoprint
Op de staande plaquette is op de achterzijde een grote kleurenfoto geprint van Quirijn. De foto is beschermd met een lichtdoorlatende folie.

Zerkjes met KanjerKetting en gedicht
In dit grafmonument zijn twee liggende zerken van glas geplaatst. Linksvoor is een glazen zerk geplaatst met een foto van de KanjerKetting van Quirijn op de achterzijde geprint. De KanjerKetting is een ketting gemaakt uit speciale kralen. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie en verblijf op de intensive care. Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting en vertellen hiermee hun eigen verhaal en delen hun gevoelens. In het midden is een glazen zerk geplaatst met een persoonlijk gedicht. Dit gedicht is geplaatst in een lijst gemaakt van legosteentjes in de kleuren blauw, rood, geel en wit.

Omranding van legosteentjes
Rondom het kindergrafmonument is een omranding geplaatst uit losse stukjes glas in de typische legokleuren blauw, rood, geel en wit. Deze stukjes glas zijn gefused opgebouwd uit verschillende dunne laagjes glas. Door het glas in verschillende hoogtes te plaatsen ontstaat er een echt lego bouwwerk.

Opvulling wit bergkristal
De binnenzijde is deels opgevuld met wit bergkristal en aarde. Aan de voorzijde van het monument kunnen bloemen en planten worden geplaatst.

Graflantaarn met oliereservoir
Onder het witte bergkristal is een door Bosch glaskunst ontworpen graflantaarn van roestvast staal (rvs) geplaatst. Onder deze lantaarn zit een oliereservoir dat ervoor zorgt dat er een echt vlammetje brandt. Het reservoir bevat genoeg olie voor een minimale brandtijd van drie weken.
Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op de Begraafplaats Duinhof in Lisse.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.
Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten

grafmonumenten jongen

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen