Gefused grafmonument met golfbrekers op Zeeuws strand

Geplaatst op Begraafplaats Eikelenburg in Rijswijk

Persoonlijk en natuurlijk. Een kleurrijk grafmonument voor Giel met uitzicht op een Zeeuws strand met golfbrekers.

Blauw gefusde achterplaat
De achterste plaquette is geheel gefused en laat de golfbrekers in Zeeland zien. Bruin glas aan de onderzijde en twee blauwtinten aan de bovenkant symboliseren het strand, de zee en de lucht. Vervolgens zijn de golfbrekers door middel van tack fusen in 3D aangebracht met het effect dat er optisch een doorkijk richting zee ontstaat.

Voelbare glazen letters
Letter voor letter zijn alle teksten uit blauw glas gesneden. De letters en teksten worden met de hand gepositioneerd op de glazen gefusde plaquette. Door de laatste ovenstook op een lagere temperatuur te houden, liggen de glazen letters op het glas. Met de hand zijn de contouren goed voelbaar.

Grof gestolde glazen zerk of dekplaat
Op het grafmonument is een grof gestolde glazen zerk geplaatst. Dit glas in op een hoge temperatuur in de oven op een bed van zand versmolten. Door speciale contouren en vormen aan te brengen in het zand ontstaat glas de natuurlijke waterachtige structuur krijgt. De glazen zerk lijkt net kabbelend water en sluit mooi aan bij de Zeeuwse golfbrekers. De glazen zerk is geplaatst op afstandhouders van roestvast staal en zweeft boven het grafmonument.

Omranding zwart graniet
Om dit glazen grafmonument is een mat zwarte omranding van zwart gezoet graniet geplaatst. In de voorbint staat een persoonlijke tekst. Deze tekst in subtiel uitgevoerd door de persoonlijke tekst alleen te zandstralen en verder niet in te kleuren. Het gehele grafmonument is opgevuld met fossiele schelpen, ook onder de glazen zerk.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op Begraafplaats Eikelenburg in Rijswijk

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen