Kindergrafmonument van glas met Hazeltje voor Floris

Geplaatst op RK begraafplaats in Driel, gemeente Overbetuwe

Lief en speels. Een matglazen plaquette voor Floris met zijn naam in blauw, gele sterretjes en zijn favoriete knuffel Hazeltje.

Matglazen en gebrokkelde plaquette
De matglazen plaquette is gemaakt van floatglas. De teksten en sterretjes zijn diep mat gestraald en in blauw, wit en geel gebrandschilderd waarbij een deel transparant is gehouden. Met het transparante contour ontstaat er optisch extra diepte. Linksvoor is een extra glasplaat geplaatst. Deze is in de vorm van Hazeltje gebrokkeld. Hazeltjes is op de achterzijde geprint en kijkt naar de naam Floris en naar de sterren. 

Lichtblauwe glazen omranding
Om dit kindergrafmonument is een lichtblauwe glazen omranding geplaatst. Deze glazen omranding is aan de onderzijde lichtblauw geëmailleerd. Door het krsital plus glas waar de omranding van is gemaakt springt de lichtblauwe kleur er extra uit. Op de bovenzijde is een mat gestraalde tekst geplaatst. Als de zon schijnt is de tekst bijna in 3d te lezen. Bij bewolkt weer is de tekst subtiel aanwezig. Keer op keer geeft dit een eigen uitstalling en een speels effect.

Meerdere vakken met azul grind
Voor het plantvak is gekozen deze in het midden van het kindergrafmonument te plaatsen en aan twee zijden een golvende afscheiding te maken. Voor de afwisseling van kleur kunnen er per seizoen bloemen en planten worden geplaatst. Het voor- en achtervak is opgevuld met azul grind. Azul is een half edelsteen en een kwarts steen soort. De kleur is lichtblauw tot grijs als het droog is en helblauw als het nat is. Azul macaba komt uit Brazilië en is gemiddeld tussen de 2 en 4 cm groot. Op het grind kunnen accessoires, zoals knuffels of een graflantaarn worden neergezet.

Bosch Glaskunst heeft het kindergrafmonument na de realisatie geplaatst op algemeen op RK begraafplaats in Driel, Gelderland.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van onze grafmonumenten & grafstenen...

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen