Granieten grafmonument met ruwe kei en glas voor Jan

Geplaatst op R.K. Begraafplaats Bartholomeuskerk, Poeldijk

Een mooi plekje met opvallend grafmonument voor Jan met zijn favoriete boot op de glazen plaquette waarop hij graag zijn vrije tijd doorbracht.

Combinatie van graniet, ruwe kei en glas

Het grafmonument bestaat uit een combinatie van natuursteen, ruwe kei en glas. De omranding is gemaakt van graniet (green Emerald) waarvan de bovenzijde hoogglans gepolijst is, waardoor er een vlak en glad oppervlak ontstaat. De zijkanten van de omranding en de sokkel zijn met een hamer en beitel grof bewerkt (ook wel 'jobben' genoemd), zodat het op een natuurlijke manier past bij de opvulling van grove grijze brokken (Ardenne).

Glazen plaquette met gezandstraalde boot

De staande ruwe steen is een Sasso verde kei en afkomstig uit Griekenland. De steensoort is gneis; dat wil zeggen dat de kristallen in een bepaalde voorkeursrichting liggen. Voor de kei is een staande glasplaat gezet. Opvallend daarop is de boot, waarmee Jan vaak de wateren van het Westland bevoer. Door een van onze kunstenaars is de boot van een foto nagetekend en aan de achterzijde gezandstraald. Ook de naam is gezandstraald en wit gebrandschilderd. De foto is aan de achterzijde in kleur geprint en met een lichtdoorlatende folie afgewerkt. De gebrokkelde rand geeft de plaquette een natuurlijke en robuurste uitstraling en past hierdoor goed bij de ruwe steen en de gejobte omranding.  

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op de R.K. Begraafplaats Bartholomeuskerk in Poeldijk.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen