Grafmonument van glas, natuursteen en brievenbus voor Wendy

Geplaatst op begraafplaats Noorthey, Leidschendam-Voorburg

Een persoonlijk grafmonument met een vriendelijke en toegankelijke uitstraling. Dat waren de wensen van Wendy en haar familie. Een grafmonument dat in nauwe samenwerking met de familie en haar kinderen is ontworpen met als resultaat een strak en modern grafmonument met een brievenbus voor persoonlijke verhalen en tekeningen van de kinderen.

Tekeningen en brieven voor mama
De tekeningen aan de onderzijde van het monument zijn door de kinderen van Wendy gemaakt. Natuurlijk heeft Bosch Glaskunst daarin de regie gevoerd zodat e.e.a. ook stijlvol op de grafsteen gegraveerd kon worden. De brievenbus aan de voorzijde van het grafmonument is speciaal ontworpen zodat de kinderen brieven aan mama kunnen blijven posten.

Grafmonument van graniet, glas en leisteen
Het grafmonument is vervaardigd uit een staande glazen plaat met een granieten gezoete omranding. In tegenstelling tot het polijsten van graniet geeft dit een mooie matte look. De glazen grafsteen (plaquette) staat in een bed van leisteen. Naast de natuurlijke uitstraling voorkomen we daarmee direct het opspatten van aarde tegen de glazen plaquette. 

Glazen plaquette vervaardigd tot in detail
Het moest geen doorsnee grafsteen worden. Zo kwamen we op het idee een glazen plaquette te snijden die rondom plat poly geslepen is. Tot in de kleinste details hebben we deze vervolgens op maat vervaardigd. De gekleurde afbeelding is geprint op de achterzijde van het glas. De naam, datum en tekeningen aan de onderzijde zijn diep gezandstraald waarbij de witte kleur is gebrandschilderd. De mooie heldere kleur van het glas is ontstaan door het gebruik van kristal plus glas (in plaats van floatglas).

Grafmonument samen geplaatst met de kinderen
De kinderen waren de centrale schakel bij de realisatie van dit bijzondere grafmonument van glas en graniet. Na realisatie heeft Bosch Glaskunst het grafmonument ook samen met de kinderen geplaatst op een eigen graf op begraafplaats Noorthey te Leidschendam-Voorburg.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos. Bosch Glaskunst helpt en begeleidt u van ontwerp tot plaatsing.

Voorbeelden en inspiratie

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen