Grafmonument met vlinders en glazen hartjes voor Monique

Geplaatst op gemeentelijke Begraafplaats Boskoop

Een liefdevol en persoonlijk grafmonument voor Monique met vlinders, een zonnig strand en glazen hartjes van haar kinderen.

Vlinders, zon, zee en strand

Een mooi uitzicht op een zonnig strand met vlinders. Dat staat afgebeeld op de staande glazen plaquette van dit grafmonument voor deze jonge vrouw. De afbeeldingen zijn door een van onze kunstenaars met de hand gezandstraald, waarmee verschillende dieptes en schaduwen zijn aangebracht. De naam en data van Monique zijn na het zandstralen wit gebrandschilderd. De naam is in Monique´s eigen handschrift uitgevoerd. De randen van de glasplaat zijn ruw gebrokkeld, waarna deels geslepen. Hierdoor zijn de randen nog ruw maar niet scherp. De randen rondom de op de achterzijde in full colour geprinte foto, zijn juist strak en glanzend gepolijst om Monique's portretfoto nog duidelijker naar voren te laten komen. 

Glazen hartjes van de kinderen

Boven het roze bergkristal (Bahia) direct onder de staande glazen plaat zweven twee glazen hartjes. Deze zijn geplaatst op roestvast stalen afstandhouders. Beide hartjes zijn van haar kleine kinderen die ook iets aan mama mee willen geven. Hun namen met een handafdruk op ware grootte zijn in de glazen hartjes gezandstraald. 

Rvs olielamp met tank

Tussen het bergkristal in het midden van het graf is een door ons zelf ontworpen olielamp van roestvast staal geplaatst. Het glas in deze lamp kan desgewenst ook gezandstraald worden met afbeeldingen of persoonlijke testen. Onder de lamp is een olietank geplaatst met een inhoud van vijf liter die eenvoudig is bij te vullen. Bij normaal gebruik kan de lamp met deze olievoorraad maanden branden.

Wit geëmailleerde glazen omranding

Om het graf is een wit geëmailleerde glazen omranding geplaatst met teksten aan de onderzijde. Deze persoonlijke teksten zijn door de familie zorgvuldig uitgezocht. Nadat de glazen omranding wit geëmailleerd is, worden de teksten aan de onderzijde gezandstraald en vervolgens in een grijze kleur gebrandschilderd. Aan de voorzijde van het graf is een afscheiding van dibond gemaakt en in de vorm van de letter M plantjes geplaatst. 

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op eigen graf op de gemeentelijke Begraafplaats Boskoop.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten en grafstenen.

Voorbeelden geheel glazen grafmonumenten

 

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen