Grafmonument met ruwe kei, glas en muziekinstrument

Geplaatst op Begraafplaats Westduin, Den Haag

Een rustgevende omgeving voor jazzklarinettist Joop.
Een grafmonument met een combinatie van natuurlijke materialen glas, ruwe kei, flagstones en zijn favoriete instrument: de klarinet.

Combinatie van ruwe kei (Taurus) en glas
Het grafmonument bestaat uit een combinatie van natuursteen, een Taurus ruwe kei en glas. Door de glazen plaquette transparant te houden houdt het grafmonument niet op waar de ruwe kei staat. De achtergrond is als het ware bij het grafmonument getrokken waardoor dit grafmonument veel groter lijkt en als het ware opgaat in de natuurlijke omgeving. Het ruwe natuursteen is bewerkt zodat er een strak geslepen glazen plaquette tegenaan kan staan. De glazen plaquette is aan de linkerkant strak geslepen en boven en onder ruw gekapt. Dit past goed bij de ruwe uitstraling van de Taurus steen.Taurus is een steensoort uit Oostenrijk en behoort net als de ruwe kei Verde Alverso tot de steensoort Serpetijn.

Gezandstraalde klarinet
Joop was een geliefde jazzklarinettist. De klarinet is subtiel gezandstraald in verschillende schaduwtinten onder zijn naam en data. Door de teksten wel te brandschilderen en de klarinet niet, ontstaat er als het ware een tweede laag in het grafmonument. 

Omranding van Taurus flagstones
Om het grafmonument zijn flagstones geplaatst. Deze flagstones zijn ook van Taurus natuursteen en hebben dezelfde ruwe uitstraling als het staande gedeelte. Rondom de glazen plaquette liggen brokken van Ardenner split. Het voorste gedeelte is vrij en open gehouden voor bloemen en planten.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na de realisatie geplaatst op een eigen graf op de Begraafplaats Westduin in Den Haag. (In de volksmond vaak begraafplaats Ockenburgh genoemd vanwege het naastgelegen crematorium Ockenburgh.)

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van onze grafmonumenten & grafstenen...

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen