Grafmonument met kunstwerk en foto voor Jopie

Geplaatst op Algemene Begraafplaats Maasdijk

Glazen plaquette met kunstwerk
De achterste plaquette bestaat uit verschillende lagen versmolten glas. Deze techniek heet fusen. De plaquette is gemaakt uit water- en aardetinten passend bij het kunstwerk. Door de kleuren glas uit te snijden en bij elkaar te versmelten hebben we een kunstwerk dat bij de familie thuis hangt gereproduceerd. De kleuren in de banen op de plaquette zijn bij de kleuren van het kunstwerk uitgezocht.

Naamplaquette met zwart-witfoto
De voorste plaquette is gemaakt van floatglas en de vrije vorm aan de bovenzijde komt voort uit de gekleurde banen van het achterste deel van het grafmonument. De naam, data en de tekst zijn aan de achterzijde diep gezandstraald en niet ingekleurd. Hierdoor krijgen de letters een dieptewerking in het glas. In de linker bovenzijde is een zwart-witfoto geprint op de achterzijde van de glazen plaquette

Omranding van hardsteen
Om het grafmonument is een omranding van hardsteen of arduin geplaatst. Het grootste deel van het grafmonument is opgevuld met rivierkeien die door water in de rivier zijn geslepen. Aan de voorzijde is voldoende ruimte gehouden voor bloemen en planten die kleur kunnen geven aan het liggende gedeelte van het grafmonument. De glooiende lijn van het plantvak komt terug in de glooiende lijn van het grafmonument. 

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op de Algemene Begraafplaats Maasdijk

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten en grafstenen.

Voorbeelden van grafmonumenten en grafstenen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen