Glazen grafmonument met meerpaal en zinken omranding

Geplaatst op Algemene Begraafplaats Maasdijk
 

Natuurlijk en persoonlijk. Twee glazen plaquettes met grote kleurenprint van Mariska in de bergen, gecombineerd met houten meerpaal en zinken omranding.

Glazen plaquettes en grote kleurenprint
De staande plaquettes van kristal plus glas zijn rondom plat poly, oftewel met een strakke gladde rand geslepen. Op de achterkant van de achterste plaquette is een grote kleurenfoto van Mariska geprint, staand aan een groot meer te midden van een berglandschap. Ter bescherming van de foto is er een lichtdoorlatende folie overheen geplaatst. Op de voorste plaquette is de tekst op de plaquette en de naam in haar eigen handschrift gezandstraald en wit gebrandschilderd. 

Houten meerpaal 
Naast de twee glazen plaquettes staat een houten meerpaal. Het nummer 1968 in de paal is het geboortejaar van Mariska. Deze is door de familie zelf aangeleverd en door Bosch glaskunst constructief bevestig aan de fundering van beton, zodanig dat de houten meerpaal, zinken rand en glazen plaquettes tezamen een bijzonder en persoonlijk gedenkteken vormen. 

Zinken rand met wit azul grind
Rondom dit grafmonument is een zinken omranding geplaatst. Zink glimt erg in het begin en lijkt daardoor op roestvast staal (rvs). Een eigenschap van zink is echter dat het mat wordt naarmate het materiaal langer buiten ligt er een natuurlijk effect die op een fraaie manier aansluit bij de glazen plaquettes en de houten meerpaal. Tussen de zinken rand en rondom de glazen plaquettes is het graf deels opgevuld met wit azul grind. Het voorste deel is met tuinaarde opgevuld waarin desgewenst per seizoen bloemen en planten geplaatst kunnen worden. 

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op de Algemene Begraafplaats Maasdijk

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten en grafstenen.

Voorbeelden van grafmonumenten en grafstenen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen