Grafmonument met glazen plaquette en granieten zerk

Geplaatst op Algemene Begraafplaats Pijnacker-Nootdorp

Een combinatie van eenvoud en persoonlijke tekst. Natuurlijke materialen glas en graniet met de naam Willem in eigen handschrift verwerkt.

Glazen plaquette met foto
De glazen plaquette gemaakt uit floatglas zweeft op afstandhouders van roestvast staal boven een zerk van natuursteen. De teksten zijn diep mat gezandstraald en wit gebrandschilderd. Wat dit moderne en eenvoudige grafmonument bijzonder en persoonlijk maakt, is de verwerking van de naam Willem in zijn eigen handschift en de geprinte kleurenfoto in de linker bovenhoek op de achterzijde van de plaquette. De schaal met vogel is door de familie zelf geleverd. 

Zwevende zerk van zwart graniet gezoet
De basis van dit grafmonument is een zerkje van zwart graniet gezoet. Daar is vervolgens de hierboven genoemde glazen plaquette op gemonteerd. Deze zerk lijkt te zweven door het toepassen van een door Bosch Glaskunst op maat gemaakte minder grote fundering te plaatsen. Zowel op de bovenzijde als op de zijkant van deze zerk zijn persoonlijke teksten gezandstraald. Deze zijn bewust naturel gehouden, waardoor de tekst, afhankelijk van het weertype, minder of juist heel duidelijk is te lezen. Deze techniek passen we toe op teksten die subtiel aanwezig mogen zijn.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op Algemene Begraafplaats Sint Janshof Pijnacker-Nootdorp.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Naar grafmonumenten

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen