Grafmonument met meerpaal en windroos

Algemene Begraafplaats Maasdijk

 

Wind- en waterelementen zijn voor Evert verwerkt in dit bijzondere en rustgevende grafmonument. 

Meerpaal van natuursteen

Achter op het graf staat een natuurstenen meerpaal omringd door water. Het onderste gedeelte is zwart graniet gezoet en de kap op de meerpaal is uitgewerkt in Viscount White graniet. Beide granietsoorten zijn niet poreus en vorstbestendig en daarvoor uitermate geschikt voor grafmonumenten. De naam en data zijn, nadat ze eerst diep gezandstraald zijn, ingekleurd met een hoogwaardige kwaliteit verf.

Golvend water in vorm van glazen zerk

Boven het graf zweeft een glazen plaat dat de golven van de zee uitbeeldt. De zerk is grof gestold in de oven. Doordat het glas deels smelt en de ondergrond waarop de glasplaat in de oven ligt ruw is, krijgt de glazen zerk een waterstructuur. De zerk is geplaatst op vier op maat gemaakte roestvast stalen afstandhouders. 

Windroos in zwart-wit

Wat de natuurstenen meerpaal en het golvende water verbindt is de windroos. Het kruis dat onder andere noord, zuid, oost en west aangeeft is door een van onze kunstenaars eerst gezandstraald en vervolgens in zwart en wit gebrandschilderd.

Granieten omranding met rivierkeitjes

De omranding van dit grafmonument is gemaakt van graniet (Olive Green). Ook deze granietsoort is niet poreus en vorstbestending. De golvende tekening die de aders van het graniet vormen sluiten weer mooi aan bij de zee en de meerpaal. De groene kleur combineert mooi bij de glazen zerk. Voor de opvulling van het graf is gekozen voor door het water rondgeslepen rivierkeitjes. Bij droog weer zijn de keitjes lichtgrijs van kleur, bij regen donkergrijs gekleurd. Hierdoor onststaat, afhankelijk van het weer, een wisselend beeld. 

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op eigen graf op de Algemene Begraafplaats Maasdijk

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten en grafstenen.

Voorbeelden glas en natuursteen

 

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen