Grafmonument met kleurrijke klaproos 3d

Geplaatst op Begraafplaats blekerij in Katwijk aan de Rijn

 

Fleurig, creatief en in 3d: kleurrijke klaproos bloeiend en een kleinere klaproos nog in de knop vormen samen het geheel van het staande deel van het glazen grafmonument voor Lenie. Alle details zijn zorgvuldig met de hand gesneden.

Fusen en snijden in een vorm
De gehele plaquette is gemaakt uit fuse glas. De wens van familie was een klaproos in 3d. Om dit te realiseren hebben we een speciale fuse-techniek ontwikkeld. Voor de klaproos zijn de rode bladeren stuk voor stuk met de hand gesneden en langzaam gevormd, zodat er echt een driedimensionale klaproos ontstaat. Doordat de plaquette heeft gelegen op een bed van fijn zand is de glazen plaat niet meer helemaal transparant het geeft een beetje een diffuus beeld. De persoonlijke teksten en naam en data zijn ook uit glas gesneden en versmolten op de glazen plaquette. Deze liggen dus als het ware op de staande plaquette. De plaquette heeft een vrije vorm en is voorbereid op een toekomstige tweede plaquette. Door een hap uit de staande plaquette te halen en dat bij de tweede plaquette hetzelfde te doen, ontstaat er een kruis dat de verbinding vormt tussen beide plaquettes.

Omranding cortenstaal met groen bergkristal en aarde
De omranding van cortenstaal is gekozen om zijn natuurlijke kleur dat goed past bij de gekozen ruimte voor bloemen en planten. Cortenstaal is een staalsoort dat in fases roest. Na het roestproces behoudt het materiaal zijn natuurlijke bruine kleur. Omdat de foto’s direct na plaatsing gemaakt zijn, is het cortenstaal nog niet volledig geroest. Om het opspatten van aarde op de glazen plaquette te voorkomen, is er voor gekozen de staande plaquette te plaatsen in groen bergkristal. De afscheiding tussen het bergkristal en de aarde is gemaakt van een plantafscheiding van dibod.

 

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op de Begraafplaats in Katwijk aan de Rijn.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen