Grafmonument in kleuren van de ondergaande zon voor Jeanne

Geplaatst op R.K. begraafplaats St. Barbara in Utrecht

Een fraai en kleurrijk grafmonument voor Jeanne in de kleuren van een ondergaande zon. 

Gefused glas met luchtbellen

De staande glazen plaquette is door een van onze kunstenaars gefused; een vrije interpretatie van een zonsondergang. De glazen plaat bestaat uit gefused (gesmolten) dunne lagen glas in diverse kleuren zoals rood, bruin en geel. Het kleurverloop creëren we door glas tot vermalen poeder met de hand aan te brengen in de structuur. De luchtbellen, met name goed te zien in het gele gedeelte, ontstaan door holle ruimtes te maken tussen de laagjes glas waardoor er luchtkamers tijdens het smeltproces ontstaan. Luchtbellen maken de dikte van het glas goed zichtbaar met een speciaal effect dat past bij dit gedenkteken. 

Glazen plaquette als lessenaar

Aan de voorzijde van het grafmonument is een glazen plaquette schuin geplaatst op vier op maat gemaakte roestvast stalen afstandhouders gemaakt. Vanaf deze lessenaar is de tekst bijzonder goed te lezen. De foto is in kleur op de achterzijde van de glasplaat geprint. De plaquette is gemaakt van kristalplus glas. Dat is extra helder glas, waardoor de roze en witte kleuren goed naar voren komen. De naam, data en tekst zijn eerst diep gezandstraald en daarna wit gebrandschilderd.

Cortenstaal en natuursteen

De omranding is gemaakt van cortenstaal. De natuurlijke roestbruine kleur sluit goed aan bij de roodbruine kleuren van het staande gefusde grafmonument. De omranding loopt naast het staande gedeelde mee omhoog. Haar roepnaam Jeanne is uit cortenstaal gesneden. Dit is uitsluitend voor een esthetisch beeld en heeft niets met constructie te maken.
De binnenzijde van het grafmonument is geheel opgevuld met zwartgrijze natuurstenen brokjes. Bij droog hebben deze stenen een lichtgrijze kleur en bij nat of vochtig weer een donker zwarte kleur. Zo biedt het monument elke keer een andere beleving.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op eigen graf op de R.K. Begraafplaats St. Barbara.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten en grafstenen.

Voorbeelden glas en cortenstaal

 

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen