Golvend glazen grafmonument voor Jan

Geplaatst op begraafplaats Leiderdorp

Een persoonlijk grafmonument voor Jan met golvende vormen uit glas gesneden en met drie kleuren bergkristal gecreëerd.

Drie glazen plaquettes

De glazen plaquettes zijn in drie verschillende op elkaar afgestemde maten uitgevoerd, waardoor een golvende beweging ontstaat. De achterste en de voorste plaquette zijn geheel mat gestraald en hebben een transparant contour om de glasplaten heen. De middelste (het middelpunt) is transparant gehouden. De namen en data zijn eerst diep gezandstraald en daarna in een witte kleur gebrandschilderd. De plaquettes zijn gemaakt van floatglas en met de hand is de vorm glanzend geslepen. 

Flexibele vakken

De golvende vormen van de glazen plaquettes komen terug in het oppervlak van het grafmonument. De vakken zijn met dibond (materiaal bestaande uit twee lagen aluminium) gemaakt. Naast dat dibond een goed en weerbestendig materiaal is laat het zich ook makkelijk vormen en zetten. Door een aanpassing aan de betonnen fundering van dit grafmonument is het eenvoudig om de dibondafzetting te verplaatsen en hierdoor de gekleurde vakken groter of kleiner te maken.

Verschillende soorten edelsplit

Het achterste en grootste deel van het grafmonument is opgevuld met wit edelsplit bergkristal, het voorste deel met blauw edelsplit Azul Bahia en het midden is subtiel opgevuld met roze edelsplit Rose Bahia. De gebruikte edelsplitsoorten worden minder snel vuil dan de traditionele grindsoorten, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het gebruik bij grafmonumenten waar kleurschakeringen in aangebracht moeten worden.

Matzwarte natuurstenen omranding

Om dit grafmonument is een matzwarte natuurstenen omranding geplaatst. Matzwart is te bereiken door de omranding van natuursteen niet te polijsten maar te zoeten. In de linkerhoek van de natuurstenen omranding is een persoonlijke afbeelding diep gezandstraald. Om de afbeelding niet te veel in het oog te laten springen is ervoor gekozen deze niet in te kleuren.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op eigen graf op de begraafplaats in Leiderdorp .

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten en grafstenen.

Voorbeelden glas en natuursteen

 

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen