Glazen kindergrafmonument met regenboog voor Iris

 

Geplaatst op Begraafplaats Westerveld, gemeente Driehuis

Een regenboog met vlinders zorgt voor een speels en kleurrijk grafmonument voor Iris.

Glazen plaquette met frisse kleuren

Een glazen grafsteen met een regenboog in kleuren rood, geel. groen, blauw en paars. Deze kleuren komen fris en helder over, omdat gekozen is voor kristalplus glas. De naam en de banen van de regenboog zijn eerst diep gezandstraald en vervolgens gebrandschilderd. Ook het schaduwverloop in de vleugels van de vlinders is gezandstraald, waardoor er extra diepte in de afbeelding ontstaat.

Paarse omranding met wit bergkristal

Om dit kindergrafmonument kleurrijk te houden, is er een bijpassende paarse omranding geplaatst. Op de bovenzijde van de glazen omranding zijn subtiel wat persoonlijke teksten geplaatst. Het grafmonument is deels opgevuld met een edelsteen wit bergkristal en deels met heide. Het gedeelte waar de heide in geplaatst is hebben we met een ronde beweging afgewerkt.

Vliegende vlinder

Door een vlinder op een op maat gemaakte roestvast stalen steun te plaatsen, lijkt het alsof de vlinder boven de heideplanten vliegt. Door de grootte van de vlinder is er gekozen voor 10 mm dik kristalplus glas.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een kindergraf op de begraafplaats Westerveld in de gemeente Driehuis

Glazen kindergrafmonument meisje Extreme hellingshoek

De begraafplaats Westerveld in Driehuis is gelegen in de duinen en staat bekend om de voor Nederlandse begrippen extreme heuvels waar de grafmonumenten op geplaatst mogen worden. Hiervoor meten wij eerst de hoek uit. Hierdoor staat het staande gedeelte van het glazen grafmonument recht. Bij dit monument is ervoor gekozen om de glazen omranding met de glooiing van de heuvels mee te laten lopen en uitsluitend de hoek van de staande steen aan te passen. Hiervoor maken we roestvast stalen klemmen per grafmonument op maat. Het is ook mogelijk de glazen omranding waterpas te zetten. 

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten en grafstenen.

Voorbeelden kindergrafmonumenten

 

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen