Glazen grafmonument voor echtpaar

Geplaatst op R.K. begraafplaats Vitushof, Leeuwarden

Zacht, liefdevol en transparant. Een glazen grafmonument met orchidee en trouwringen voor echtpaar Johanna en Jan, voor altijd met elkaar verbonden.

Fuse glas uitgesneden orchidee
Op de achterste plaquette van het grafmonument is de orchidee gefused. Alle bladeren en knoppen van deze bijzondere bloem zijn uit dunne reepjes glas gesneden. In de oven is op hoge temperatuur het glas versmolten tot een massieve massa. Door eerst de basisplaquette op een hogere temperatuur te fusen en later de bladeren en knoppen van de bloem erop te tackfusen zijn de bladeren voelbaar.

Staande plaquette van glas
In de voorste plaquette zijn de namen van Johanna en Jan diep gezandstraald en wit gebrandschilderd. De trouwringen geven het gevoel van verbondenheid tussen jan en Johanna. Door deze plaquette transparant te houden, speelt de zon met de namen en trouwringen. De zon schijnt door de plaquette heen en door de schaduw is de tekst nogmaals te lezen op de achterste plaquette.

Omranding van wit glas met tekst
Om het glazen grafmonument is een omranding geplaatst van wit geëmailleerd glas. De binnenzijde van het glazen grafmonument is geheel opgevuld met roze bergkristal. Glazen stroken die op maat geslepen en vervaardigd zijn. Op de voorkant van de glazen omranding is op de bovenzijde de tekst 'iedere dag is een geschenk' en een schaar gezandstraald. Door de dikte van de glazen omranding komt te tekst en de schaar extra mooi uit. Ook hierbij 'speelt' de zon met tekst en afbeelding en wordt het nogmaals als schaduw zichtbaar.

Graflantaarn en vaas van rvs
Linksvoor is een vaas van roestvast staal (rvs) verzonken gemonteerd in het roze bergkristal. De stelen van de bloemen zitten hierdoor onder de grond daardoor komen de bloemen mooier uit en geeft het grafmonument meer rust. Aan de rechterzijde is een rvs graflantaarn geplaatst. Bijzonder aan deze lamp is het oliereservoir, geplaatst onder het roze bergkristal. Dit reservoir zorgt langdurig voor een echt vlammetje in de lantaarn. Het reservoir heeft een inhoud van vijf liter waarmee de vlam minimaal drie weken continu brandt. Met een nauwkeurige instelling van het lont in combinatie met gebruik van juiste lampenolie kan de vlam zelfs twee tot drie maanden branden.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op R.K. Begraafplaats Vitushof in Leeuwarden..

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen