Glazen grafmonument met boot voor Simon

Geplaatst op Begraafplaats Schipluiden

 

Rustgevend met kabbelend water. Met dit persoonlijke grafmonument blijft Simon altijd verenigd en in herinnering met zijn boot.

Kabbelend water door grof gestold glas

Over het grafmonument is een glazen afdekplaat 'zwevend' geplaatst boven de rivierkeien. De glasplaat is in de oven op hoge temperatuur versmolten. Hierdoor komt het glas dicht in de buurt van kabbelend water. Door het water zijn de naam en data gebrandschilderd. Om de beleving van een waterrijke omgeving te versterken is het graf opgevuld met bijpassende door het water grof geslepen rivierkeien.

Gezandstraalde boot op de rivier

Op de staande glazen plaquette is de boot van Simon varend op de rivier gezandstraald. De ruwe bovenkant van deze plaquette past goed bij het waterlandschap. De tekst 'telkens zullen wij je tegenkomen' spreekt voor zich. De letters zijn helder gehouden waar de rest van de plaquette mat gestraald is.

Omranding van Impala graniet

De omranding om het graf bestaat uit drie banden en een verheven sokkel van Impala graniet. Door de sokkel hoger te maken dan de omranding krijgt de glazen plaquette met de boot extra aandacht. Het Impala graniet dat wij gebruiken komt bijna altijd uit Zuid-Afrika. Impala is zoals de meeste graniet soorten zuur- en vorstbestendig en daarom uitstekend geschikt voor grafmonumenten.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op eigen graf op de Begraafplaats Schipluiden.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten en grafstenen.

Voorbeelden glas en rvs

 

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen