Grafmonument met zonnestralen en rozen voor Astrid

Geplaatst op algemene begraafplaats Onderlangs Castricum

Transparant en creatief. Een glazen grafsteen met zonnestralen en diep gestraalde rozen voor Astrid. 

Transparant met matte accenten

Een transparant gehouden zon met over de hele plaquette heen gezandstraalde matte zonnestralen. Bijzonder is dat linksonder op de staande plaquette een rozenpartij diep gestraald is. Een klein deel daarvan is gebrandschilderd door een van onze kunstenaars. Op de foto’s is te zien hoe de (echte) zon speelt met het glas in combinatie met de matte accenten. Beide zijkanten van de glazen plaat zijn poli (strak gepolijst) geslepen en de bovenzijde is ruw gebrokkeld. 

Wit glazen omranding en roze bergkristal

Om het grafmonument is een wit glazen omranding geplaatst. In de glazen voorbint en een deel van de glazen zijbinten is aan de onderzijde van het glas een bloemenmotief gestraald en gebrandschilderd door een van onze kunstenaars. Op de bovenzijde van het glas zijn licht matte contouren aangebracht die goed aansluiten bij het matte glas uit de staande plaquette. Om het wit niet al te hard uit te laten komen, is hier gekozen voor floatglas. Het midden van het grafmonument is opgevuld met roze (Bahia) edelsplit; een mooi contrast met de witte glazen omranding.

Zwart natuurstenen pilaar als vaas

Voor een uniek contrast is ervoor gekozen de glazen plaquette te integreren in een zwarte natuurstenen pilaar. De pilaar is zodanig bewerkt dat deze kan dienen als vaas. Met het gebruik van een binnenvaas is deze makkelijk schoon te houden. De zijkant van de glazen plaat staat in het hart van de vaas. Hierdoor blijven de bloemen netjes recht langs de zijkant van de glazen plaat staan.

Ontworpen voor de toekomst

Dit monument is ontworpen om in de toekomst een tweede naam bij te kunnen plaatsen. Voorbeeld van bijzetting van een tweede naam.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op de algemene begraafplaats Onderlangs Castricum

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten en grafstenen.

Voorbeelden van grafmonumenten en grafstenen

 

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen