Glazen grafmonument met zonnebloem

Geplaatst op Begraafplaats Sint-Truiden, Runkelendorp in België


Rustgevend en kunstzinnig. Twee glazen plaquettes van gebogen floatglas met gezandstraalde zonnebloem voor Anny.

Plaquette met zonnebloem
De achterste plaquette vormt de achtergrond van het grafmonument. De plaquette is gemaakt uit floatglas, rondom poly geslepen en licht gebogen. In de linker bovenhoek is een zonnebloem in schaduwtinten gezandstraald. Door op diverse manieren van druk te zandstralen kan de zonnebloem verschil in diepte krijgen en ontstaat schaduwwerking in de bladeren van de zonnebloem. De rest van de plaquette is geheel gematteerd waardoor de achtergrond rustgevend blijft. 

Naamplaquette in contour geslepen
De voorste plaquette is ook licht gebogen maar dan juist tegenovergesteld, waardoor er een beeld van omarming ontstaat. De gehele plaquette is helder gehouden en de naam en datum zijn diep gezandstraald in de glazen plaquette. De letters hebben dezelfde kleur als de achtergrond, het is goed leesbaar en behoudt hierdoor een rustig beeld. Rechtsonder in de hoek is een gebeeldhouwd kunstwerk geplaatst. Deze zit als het ware voor de helft in de glazen plaquette. De glazen plaquette is in de vorm van het kunstwerk geslepen. Het kunstwerk is door de familie zelf aangeleverd.

Omranding van mat zwart graniet
De omranding van het graf is van zwart graniet. Hoewel vaak gekozen wordt voor gezoet zwart graniet is bij dit grafmonument de omranding geheel gezandstraald om het een grove matte uitstraling te geven. De vaak gedane uitspraak van Anny 'Quod vis, potes!' met de betekenis 'Wat je echt wilt, kun je ook' is een handgeschreven tekst, glanzend in de omranding gehouden. 

Opvulling van Azul Macaba
Binnen in de mat zwarte granieten omranding is de opvulling Azul Macaba geplaatst. Azul Makaba is een blauwe grindsoort uit Brazilië. Bij droog weer kleurt het grijsblauw. Zodra het regent, komt de typische blauwe kleur van Azul Macaba naar boven. In het grind zijn drie ronde plantvakken gemaakt in verschillende grootte, zodat per seizoen een variëteit aan bloemen en de planten kan worden geplaatst.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op Begraafplaats Sint-Truiden in Runkelendorp, België

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen