Glazen grafmonument met twee glazen plaquettes en zerken

Geplaatst op begraafplaats Sint Annaparochie Waadhoeke

Strak en modern. Een grafmonument voor Sipke met twee glazen plaquettes en twee identieke bruin geëmailleerde zerken van glas zodat hij samen met zijn echtgenote verenigd kan worden. 

Dubbele glazen plaquettes naast elkaar
De twee glazen plaquettes zijn naast elkaar geplaatst en vormen het staande deel van het grafmonument. De linker pilaar is deels gemaakt uit mat glas in combinatie met helder glas. De foto is op de achterzijde van de linker plaquette geprint. De naam en data zijn aan de achterzijde gezandstraald en gebrandschilderd. De rechter glazen plaquette is over hetzelfde deel gematteerd. Mooi om te zien, is het patroon onder in de glazen plaquettes die doorloopt

Twee bruin geëmailleerde zerken
In het midden van het grafmonument zijn twee glazen zerken geplaatst. De zerken liggen iets uit elkaar. De ruimte tussen de glazen dekplaten is opgevuld met fossiele schelpen. Dit zijn speciale schelpen die extra groot en sterk zijn. De glazen zerken zijn aan de onderzijde bruin geëmailleerd. Teksten, trouwdatum en namen zijn wit gebrandschilderd aan de onderzijde.

Omranding van roestvast staal
Om een mogelijkheid te hebben planten en bloemen te kunnen plaatsen, is om het gehele monument een omranding geplaatst van roestvast staal (rvs) en binnenin is opgevuld met potgrond. De rvs omranding is geheel op maat gemaakt uit kokers van roestvrij staal in de kwaliteit 316.

Lantaarn met oliereservoir
Op de glazen zerk is een graflantaarn van roestvast staal geplaatst. Deze lantaarn is door Bosch Glaskunst zelf ontwikkeld. Subtiel detail in de graflantaarn is de persoonlijke tekst en de handgeschreven naam gezandstraald. Onder de glazen zerk is een oliereservoir geplaatst. Dit reservoir zorgt langdurig voor een echt vlammetje in de lantaarn. Het reservoir heeft een inhoud van 5 liter waarmee de vlam minimaal drie weken continu brandt. Met een nauwkeurige instelling van het lont in combinatie met gebruik van juiste lampenolie kan de vlam zelfs twee tot drie maanden branden.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op een eigen graf op de begraafplaats Sint Annaparochie in Waadhoeke.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.
Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen