Grafmonument met bronzen boeddhabeeld voor Nicky

Geplaatst op begraafplaats Drunen

Rustgevend met een spiritueel karakter. Een glazen grafmonument voor Nicky met een persoonlijke tekst.

Twee glazen pilaren

Het staande deel van het grafmonument bestaat uit twee glazen pilaren, aan de binnenzijde plat poly geslepen. Om het bronzen beeld zijn de pilaren in contour geslepen. De buitenzijde van de pilaren zijn heel grof gebrokkeld en geven een mooie tegenstelling met de strakke lijnen. Naam, data en het persoonlijke stukje tekst zijn in een bronsbruine kleur gebrandschilderd.

Boeddhabeeld in brons op maat gemaakt

Het boeddhabeeld was een persoonlijk gemaakt beeld van staal. Voordat wij het beeld in brons konden gieten is er eerst een mal van gips gemaakt. Het beeld is met de hand geschuurd en gepolijst en daarna in een speciale patineer gezet. Een gepatineerde bronzen buis zorgt ervoor dat het beeld op de juiste hoogte staat. Om de eenheid te bewaren zijn de klemmen die de glazen pilaren met de liggende glazen plaquette verbinden ook uit brons gemaakt. 

Liggende glazen zerk

De liggende afdekplaat, ook wel zerk genoemd is 'zwevend' gemaakt door de fundering iets kleiner te houden dan de glasplaat. Het glas is eerst in de oven op hoge temperatuur gesmolten en gestold. In combinatie met de groene tint van het floatglas met de grove structuur ontstaat er 'golvend water'. Na het stollen wordt de grove contour van de boeddha op de achterzijde van de plaquette gezandstraald. Dit detail is in bronsbruin geëmailleerd de rest van de zerk is wit geëmailleerd. Ten slotte is de matte contour van de boeddha aan de bovenkant van de zerk gezandstraald.

Plaquette met tekst

Op bronzen afstandhouders is een tekstplaquette zwevend gemonteerd. Deze tekst is net als de tekst op de glazen pilaren brons gebrandschilderd. De randen van de plaquette zijn grof gebrokkeld.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument voor Nicky na realisatie geplaatst op een eigen graf op de Algemene begraafplaats in Drunen.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Grafmonumenten en grafstenen

Voorbeelden en inspiratie

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen