Gefused grafmonument met boom en ondergaande zon

Geplaatst op begraafplaats Jaffa in Delft

Kunstzinnig, uniek en persoonlijk. Een fraai en kleurrijk grafmonument en bijzetting voor echtpaar Lenie en Eef met stilleven van boom en kleuren van een ondergaande zon. 

Plaquette met stilleven van gesmolten glas
Het grafmonument bestaat uit een drietal glazen plaquettes. De achterste plaquette is een gefusde glasplaat met als basis een stilleven van een boom en ondergaande zon. De gehele opbouw van de glazen plaquette is met glaspoeder afgewerkt. Door glazen poeders met de hand aan te brengen en op een hoge temperatuur te versmelten in de oven zijn de gekleurde vlakken niet egaal en zit er een natuurlijk verloop in. Deze plaquette heeft meerdere ovenbewerkingen gehad. Het glazen kunstwerk is gemaakt door Michel van den Bosch, samen met de dochters van Lenie en haar man. De eerste reactie van de dochters en de partner van Lenie was: “Met elkaar mochten we aanwezig zijn bij het maken van onze glasplaat wat wij heel fijn en bijzonder vonden.” Onlangs is de derde glazen naamplaquette voor Eef bijgezet en is hiermee het echtpaar voor eeuwig verenigd. 

Getekende letters van trouwkaart
Op de naamplaquettes zijn de namen van Lenie en Eef diep gezandstraald en wit gebrandschilderd. De gebrandschilderde letters zijn die van de trouwkaart en deze zijn door een van onze kunstenaars met de hand getekend.

Omranding van cortenstaal
Om dit natuurlijke en persoonlijke grafmonument is een omranding geplaatst van cortenstaal. Cortenstaal is staal dat snel en egaal roest, waarna dat proces op natuurlijke wijze stopt. Hierdoor ontstaat een natuurlijke bruin/oranje kleur. De binnenzijde van het grafmonument is door de familie zelf opgevuld met verschillende bloemen en planten. Sedum is een veel gebruikte plantensoort bij dit grafmonument.

Bosch Glaskunst heeft het grafmonument na realisatie geplaatst op eigen graf op de begraafplaats Jaffa in Delft.

De mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk grafmonument zijn nagenoeg eindeloos.

Ontdek hier de mogelijkheden van grafmonumenten en grafstenen.

Voorbeelden glas en cortenstaal

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen