Gedenkteken voor het Leger des Heils

Geplaatst op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam
 

Rustig, transparant en vooral warm historisch gedenkteken ter ere van de mensen die in het Leger des Heils hebben gediend. 

Kruis met gebogen armen

Het halfronde transparante gedenkteken bestaat uit twaalf glazen plaquettes. De naar voren gebogen armen van cortenstaal stralen een warme beschermende omarming uit voor de mensen die zich hebben ingezet voor het Leger des Heils. De kroon is gemaakt van gecoat roestvaststaal (rvs). In de loop der tijd krijgt het kruis een matte roestbruine kleur en de kroon blijft glanzend goud. 

Historie en symboliek in een modern jasje

Twee plaquettes zijn onlangs aangepast om ruimte te maken voor extra namen. Op één plaquette stond de Britse stichter en eerste generaal van het Leger des Heils William Booth. Op de andere werd Nederlands officier Majoor Bosshardt afgebeeld. Voor velen was zij in de tweede helft van de vorige eeuw hét gezicht van het Leger des Heils. De twaalf plaquettes met ruimte voor 120 tot 144 in wit gebrandschilderde namen staan in een mooie halfronde boog opgesteld op een met precisie uitgemeten fundering van gewapend beton.

Graniet, dibond en bergkristal

De glazen delen van het gedenkteken zijn geplaatst in een ruime hoeveelheid wit bergkristal. De buitenzijde is afgewerkt met een dunne omranding van dibond. Op de voorzijde zijn drie delen graniet African red geplaatst. Deze rood-aderige natuursteen staat symbool voor het bloed van Christus alsmede de Goddelijke Drie-eenheid met op beide zijkanten en voorkant tekst in losse bronzen letters. Op het middelste deel is een gestolde glazen plaquette geplaatst met het symbool ´De Crest´, waardoor iedereen kan zien dat het om een gedenkteken van het Leger des Heils gaat. 

Realisatie en plaatsing

Bosch Glaskunst heeft het gedenkteken na aanpassing en realisatie opnieuw geplaatst op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam.

De mogelijkheden voor een bijzonder grafmonument of gedenkteken zijn nagenoeg eindeloos.
Ontdek hier de mogelijkheden van onze grafmonumenten & grafstenen...

 

 

Brochure aanvragen

Stel uw vraag aan Bosch Glaskunst, wij helpen u graag

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om online de juiste keuze te maken. U bent daarom te allen tijde welkom in onze showroom & atelier in Zoetermeer. Stel hieronder uw vraag. Wij informeren u snel, vakkundig en vrijblijvend.

Indien u niet gebeld wenst te worden, vul dan hierboven een 0 in

U kunt per aanvraag 3 bestanden toevoegen